3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Bandırma'da protesto mitingi

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, Emek Platformu tarafından Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarı'nı protesto etmek amacıyla miting düzenlendi.

 


Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinge, Emek Platformu üyesi sendikaların üyeleriyle bazı siyasi parti temsilcileri katıldı. Platform adına basın açıklaması yapan Petrol İş Sendikası Bandırma Şubesi Başkanı Recep Gökdeniz, yeni yasanın çalışanlar, emekliler, hak sahibi durumundaki aile fertleri ile dul ve yetimler için sosyal sigortalar ve sağlık alanında ağır hak kayıplarına neden olacağını öne sürdü.

Tasarının sosyal devlet ilkelerine aykırı olduğunu ifade eden Gökdeniz, "Tasarı ile yeni düzenlemeler, ülkede yaşayan herkesi olumsuz etkileyecek, sosyal sigorta ve sağlık haklarına erişimlerini güçleştirecek ve giderek daha da olanaksız kılacaktır. Tasarı çalışanlar arasında norm ve standart birliği sağlamamakta, aksine var olan farklılıkları derinleştirmektedir. Emeklilerde kadınlar 58, erkeklerde 60 olan yaş sınırı, kademeli olarak kadın ve erkeklere 65'e, prim gün sayısı ise 7 bindne 9 bine çıkacaktır. Aylık bağlama oranı her 360 prim gün sayısı için yüzde 2'ye indirilmektedir. Çalışan ve ölüm geliri aylığı alan çocuksuz dul eş aylığı yüzde 75'den yüzde 50 düşürülmektedir. Sosyal güvenlik hakları açısından yarınları tamamiyle güvencesiz bırakan ve amaçlanan norm ve standart birliğini çalışanların aleyhine daha da bozan düzenlemeyi kabul etmemiz mümkün değildir" dedi. Miting alanındaki kalabalık, konuşma sırasında sık sık yasa tasarısı aleyhine sloganlar attı. Miting konuşmaların ardından olaysız şekilde sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2008 Perşembe 21:31:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?