5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Bandırma'da 'süt'lü protesto

ÜRETİCİNİN EYLEMİNDE HALKA BEDAVA DAĞITILAN SÜT İZDİHAMA YOL AÇTI

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde sanayicinin süt fiyatlarını geri çekmesine tepki gösteren üreticiler, binlerce ton sütü Cumhuriyet Meydanı'nda bedava halka dağıttı. Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel de üreticilerin eylemine destek verdi.

Bandırma Süt Üreticileri Birliği Başkanı Harun Eren, sanayicinin 85 kuruştan süt alma taahhüdünde bulunduğunu belirterek, "Bu fiyatı 72,5 kuruşa düşürdüler. Biz yıllardır sanayici tarafından sömürüldük. Bizim tüketiciyi mağdur etmek gibi niyetimiz yok. Tüm süt üreticilerine haklarının verilmesini istiyoruz Türkiye'nin her yerinde sütleri sanayiciye vermeme kararı aldık" dedi.

Üreticilerin bağlı oldukları birlikler vasıtasıyla sanayiciyle 3'er aylık anlaşma imzaladığını hatırlatan Eren, "Bu anlaşma doğrultusunda süt fiyatı belirlenir. Son imzalanan anlaşmalara göre sütün litresini 85 kuruştan alma taahhüdünde bulundular. Ancak sanayici daha sonra anlaşmayı bozdu. Biz de bu duruma tepki için sütü halka bedava dağıtıyoruz" diye konuştu.

Süt üreticilerine destek veren Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel de, "Bandırma ve bölgesindeki ilçelerde binlerce sütçü sanayiciye süt vermeme kararı aldı. Üretici mağdur ediliyor. Türkiye genelindeki 73 üretici birliği Bandırma'da bir araya gelip seslerini duyurmak için böyle bir karar aldı. Eylem de Bandırma'dan başlatıldı" dedi.

Vatandaşlar da büyük pet şişelerle Cumhuriyet Meydanı'na akın ederek normalde kilosu 1 lira 30 kuruştan satılan sütü bedavaya aldı.

ÜRETİCİNİN EYLEMİNDE HALKA BEDAVA DAĞITILAN SÜT İZDİHAMA YOL AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2010 Salı 12:29:05
Güncelleme :6 Nisan 2010 Salı 17:12:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?