6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Bandırma'da ulaşıma 5 kuruş zam

Balıkesir'in Bandırma Belediye Meclisi'nde ulaşım ücretlerine 5 kuruşluk zam yapılırken, 2010 yılında uygulanacak olan yeni ulaşım tarifesi de belirlendi.

Belediye Meclisi'nin Ekim ayı toplantısında 25 madde görüşüldü. Mecliste Ulaşım A.Ş.'nin şehir içi yolcu taşıma ücretlerine zam yapılması konusundaki talebi hakkında Tarife Komisyonu raporu görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonucunda daha önce 1 TL olan tam biletin 1,05 TL'ye, 65 kuruş olan öğrenci biletinin 70 kuruşa çıkartılması ve bu fiyatların 31 Aralık 2009 tarihine kadar geçerli olmasına karar verildi. 2010 yılında ise tam biletin 1,1 TL'ye yükseltilmesi onaylandı.

Mecliste Atatürk Caddesi üzerinde eski otogar alanı yakının bulunan alanın akaryakıt istasyonu olarak imar planının değiştirilerek satılmasına yönelik madde de AK Partili meclis üyelerinin red oylarına karşılık oyçoğunluğuyla kabul edildi. AK Parti Grup Sözcüsü Mesut Tatlıdil, grubu adına söz alarak şehir merkezinde akaryakıt istasyonunun kurulmasının tehlikeli olduğunu ifade ederek red oyu vereceklerini söyledi.

Bandırma Belediye Başkan Vekili Yalçın Cömert ise akaryakıt istasyonlarının artık eskisi gibi tehlikeli olmadığını savunarak, "Avrupa ülkelerinde bir caddede bile 3 tane akaryakıt istasyonu var. Eğer lpg istasyonu tehlikeli diyorsanız o zaman evlerimizdeki lpg tüpleri daha fazla tehlikeli. Artık son derece gelişmiş güvenlik tebdirleriyle kuruluyor istasyonlar. Bu istasyon yerinin satışından Bandırma'ya gelecek kaynağa çok ihtiyaç var. Bu kaynakla kimsesiz çocukların kalacağı sevgi evlerini de kurarız, Tekel binalarının ödemelerini de yaparız" dedi.

Norm kadroyla ilgili maddede konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza, Bandırma Belediyesi'nin sanayideki gelişmişlik gözönüne alınarak D13 kategorisinden D14 kategorisine yükseltildiğini belirterek, bununla birlikte belediyenin norm kadrodaki memur ve işçi sayısınında arttırıldığını söyledi. Bandırma Belediyesi'nin halen 200 memur ve 100 işçi olan kadro sınırlamasının 237 memur ve 116 işçiye yükseltildiğini ifade eden Mirza, 16 olan müdürlük sayısınında 18'e çıkartıldığını söyledi.

Mecliste ayrıca Bandırma Belediyesi tarafından hazırlanan 5 yıllık Statejik Plan'da oybirliğiyle kabul edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 18:06:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?