6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Bandırma'dan traktör ihracatı

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde bulunan Şahsuvaroğlu Traktör Fabrikası, Avrupa, Ortadoğu, Türki Cumhuriyetleri, İran, Irak ve Suriye'ye traktör ihracatına başlamaya hazırlanıyor.

Şahsuvaroğlu Bandırma Traktör Fabrikası Müdürü Hamdi Erdoğan, Gönen yolu üzerinden Bandırma Organize Sanayi Bölgesi'nde 10 bin 800 metrekare kapalı alanda Same ve Deutz-Fahr marka traktörleri üreten fabrikalarının yıl sonunda ürün gamını geliştireceğini belirtti. Halen 50 ve 80 beygire kadar tek ve çift çeker traktör üreten fabrikalarının, yıl sonunda 80 ve 90 beygir gücündeki traktörleri de bünyesine dahil ederek yerli traktörlerin oranını arttıracağını söyledi. Müdür Erdoğan, Türkiye dışında İtalyanlar ile yapılan ortak yapılan anlaşma çerçevesinde önümüzdeki dönemde bazı Avrupa ülkeleri, Ortadoğu, Türki Cumhuriyetleri, İran, Irak ve Suriye gibi ülkelere traktör ihracatına başlayacaklarını belirtti.

Fabrika Müdürü Erdoğan, "Şahsuvaroğlu Tarım A.Ş. 2000 yılından bu yana dünyanın önde gelen İtalyan traktör, biçerdöver ve tarım ekipmanları üreticisi Same Deutz-Fahr grubunun Türkiye distribütörlüğünü sürdürmektedir. Grubun bünyesinde bulunan Same, Lamborghini ve Deutz Fahr traktörlerinin satış ve satış sonrası hizmetleri Türkiye'nin her yerindeki yetkili satıcıları ve yerel servisleri aracılığıyla eksiksiz olarak verilmektedir. Türkiye'de elde edilen başarı sayesinde Şahsuvaroğlu Tarım A.Ş., Same Deutz-Fahr grubunun 'Dünyadaki En iyi Distribütörü' seçilmiş ve akabinde İtalyan grup ile alınan ortak karar neticesinde Bandırma Organize Sanayi Bölgesinde traktör fabrikası yatırımı kararı alınmıştır.

Traktör fabrikasının yatırımı Şahsuvaroğlu Grubu tarafından yapılmıştır. 2009 Şubat ayında Paris'te yapılan toplantı ile Same Deutz-Fahr grubu ile Şahsuvaroğlu'nun üretim ortaklığı anlaşması ve Bandırma Traktör Fabrikası tüm dünyaya duyurulmuştur. Şahsuvaroğlu Bandırma Traktör Fabrikası 2009 Temmuz ayı itibari ile 10 bin 800 metrekare kapalı üretim alanı, 3 bin 360 metrekare satış sonrası hizmetler binası ile hizmet vermeye başlamıştır. Amacımız; uygun özellikli, yüksek performanslı, düşük yakıt tüketimine sahip, kalitesini tüm dünyanın ve Türkiye'nin kabul ettiği markaları en uygun fiyata çiftçiye sunmak böylece hem bölgeye hem de ülke ekonomisine olumlu katkı sağlamaktır" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2009 Cuma 10:51:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
onurözkan IP: 78.169.1.xxx Tarih : 2.08.2013 23:41:11

same traktörü beğeniyorum