3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Bandırmalılar camileri doldurdu

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde tüm camiler, Miraç kandili nedeniyle dolup taştı. Akşam namazı sonrası camilere gelen vatandaşlar bu mübarek geceyi huşu içinde idrak etti.


Bandırma Müftüsü Halil Uzun, Miraç kandili nedeniyle tarihi Haydarçavuş Camii'nde akşam namazını müteakip bir program tertipledi. Kalabalık bir mevlithan gurubunun katıldığı programda, Kur'an-ı Kerim, Mevlidi Şerif ve ilahiler okundu. Caminin içinde yer bulamayan cemaat, cami bahçesine yollara hasırlar serip doldurdu.


Çarşı Camii'ndeki Miraç kandili mevlit programı, ilçeye bağlı tüm köy ve belde camilerinde naklen yayınlanması memnunlukla karşılandı. Müftü Halil Uzun yaptığı konuşmada bu mübarek gecede vatandaşların ülkesi, bayrağı, ordusu ve polis için dua etmesini istedi.


Müftü Halil Uzun, "Miraç Peygamber Efendimizin bir gecede Mescid-i Haram'dan Mescid-Aksa ve göklere oradan da Yüce Allah'ın huzuruna vardığı içersinde pek çok hikmet ve sırların bulunduğu mübarek bir yolculuğun adıdır "dedi.
Miraç kandili programının ardından yatsı namazını kılıp camiden çıkan cemaate müftülük görevlileri tarafından şeker, çikolata, lokum ikramı yapılırken, bazı hayırsever vatandaşlar da namaz çıkışı vatandaşlara dini ilmihal kitapları ve sıcak lokma ikram etti.

..
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 02:36:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?