3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Bandırma'nın gelişimi kitap oldu

Bandırmalı gazeteciler Ahmet Pesen ve Önder Balıkçı, ilçenin ekonomik tarihini anlatan Bandırma Ekonomisine Can Verenler' isimli kitap çıkardılar.

199 sayfadan oluşan kitapta, 1920'li yıllardan günümüze Bandırma'nın ticaret, sanayi ve ekonomisine katkı sağlayan kurum ve kuruluşlarda, tarihi bir süreç içinde yer alıyor.

Kitapta ayrıca, Bandırma ve Türkiye ekonomisine damgasını vuran bazı kuruluşların, hizmete giriş ve başarı öyküleri, kurucularının ağızlarından, anılarıyla birlikte, bir öykü tadında dile getiriliyor.

Bandırma Ticaret Odası'nın sponsorluğunda, gazeteci yazar Önder Balıkçı ve Ahmet Pesen tarafından kaleme alınan 'Bandırma'nın Ekonomisine Can Verenler' isimli belgesel nitelikli kitapta, 1920'li yıllardan günümüze Bandırma'nın ekonomi yolculuğu gözler önüne seriliyor.

Kitabın yazarları Balıkçı ve Pesen, Bandırma'nın ekonomik yaşamını, tarihsel süreç içinde ele alan ilk kitabını yazmakla bu konudaki bir boşluğu doldurmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler. dediler. Ahmet Pesen ve Önder Balıkçı'nın 2007 yılında yayımlanan, '1920'den, 2007'ye Bandırma'nın Spor Yolculuğu' isimli bir kitapları daha bulunuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 18:02:20
Güncelleme :31 Aralık 2008 Çarşamba 18:02:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?