3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Bandırma'ya 838 yeni konut

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yaptırılan 838 konutluk projenin tamamlandığı belirtildi.

Bandırma Kaymakamı Salih Keser, Belediye Başkanı Recep Eraydın, Başkan Yardımcısı Mehmet Aslaner ve TOKİ'nin Bandırma konutlarının inşaatını yapan AGE İnşaat Firması'nın Şantiye Şefi Mehmet Hakan Işık, TOKİ alanında yapılan 32 derslikli ilköğretim okulunda konutlarla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Şantiye Şefi Mehmet Hakan Işık, konutların, sosyal alanların ve çevre düzenlemelerinin tamamlanarak TOKİ'ye geçici kabulu sunduklarını belirtti. Toplam 49 bloktan oluşan 838 konutun yapıldığını ve proje maliyetinin ise 48 milyon 950 bin dolar olduğunu ifade eden Işık, "13 Mart 2007 tarihinde ihale edilen konutların yapımıyla ilgili 20 Nisan 2007'de sözleşmeyi imzaladık. İlk olarak bitiş tarihi 31 Temmuz 2008 olarak belirlenmişti ancak inşaat sektöründeki son durumlar ve konut alanındaki cami planında yapılan değişiklik nedeniyle teslim tarihi uzadı ve 27 Ekim 2008 tarihinde bitirmiş olduk. İş bittikten sonra geçici kabulu TOKİ'ye sunduk. Geçici kabulle ilgili eksiklerin tamamlanmasıyle ilgili Aralık ayı sonuna kadar süre verildi. 838 konutun yanısıra 32 derslikli ilköğretim okulu, cami, ticaret merkezi ve sağlık ocağı da yapıldı. Toplam proje maliyeti 48 milyon 950 bin dolar oldu. Bu projeyi 18 ayda tamamladık. 20 kişilik teknik personelle toplam 2544 kişi çalıştı. Ayda ortalama 600 kişi projede çalıştı. Binalar depreme dayanıklı olan ve teknik olarak yıkılması mümkün olmayan tünel kalıp sistemiyle yapıldı. 6 katlı bir binayı 12 günde kaba inşaatını tamamladık. Bandırma ekonomisine direkt olarak 12 milyon YTL'lik katkımız oldu. Bu para inşaat süresince Bandırma'daki esnaftan yapılan alışverişin bedelidir" dedi.

Belediye Başkanı Recep Eraydın da belediye olarak projenin tamamlanması için çok çaba sarf ettiklerini belirterek, "Bizle ilgili daha önceleri TOKİ'yi geciktirdiğimiz, engellediğimiz ile ilgili iddialar ortaya atılmıştı. Bu projenin 18 ayda tamamlanmasına her türlü desteği vererek bunların doğru olmadığını ortaya koyduk" dedi.

Kaymakam Salih Keser ise bu kadar büyük bir projenin tamamlanmasının kolay bir iş olmadığını, altyapısıyla birlikte oldukça zahmetli bir iş olduğunu belirterek sonuç olarak Bandırma'ya yakışan bir projenin ortaya çıktığını söyledi.

Toplantının ardından Kaymakam Keser, Belediye Başkanı Eraydın ve beraberindekiler sosyal alanlar ile evleri gezerek yetkililerden bilgi aldılar.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 20:52:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?