6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Bandırma'ya 'Cezayir Soykırımı' heykeli

Balıkesir'in Bandırma İlçe Belediyesinin, yaptıracağı ''Cezayir Soykırımı'' heykeli için Cezayir'in Ankara Büyükelçiliğinden yardım istediği bildirildi.

Belediye Başkanı Cemal Öztaylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fransızların soykırımına uğrayan Cezayirlilerin heykellerini ilçeye dikmek için belediye meclisi olarak karar aldıklarını hatırlattı.

Cezayir'in Ankara Büyükelçiliğine, heykel yaparken soykırımı daha iyi nasıl ifade edebileceklerine dair yazı gönderdiklerini belirten Öztaylan, ''Büyükelçilik, bu konudaki talebimize bu ay sonuna kadar cevap verecek. Büyükelçilikten gelen görüşler doğrultusunda, heykelin yapımına başlayacağız'' diye konuştu.

Öztaylan, bazı vatandaşların, heykelin masrafını karşılamak amacıyla müracaat ettiğini de ifade ederek, ''Heykelin masraflarını karşılamak isteyen hayırsever vatandaşlarımızın taleplerini değerlendireceğiz'' dedi.
A.A
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2006 Çarşamba 11:38:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AZİZ BAYRAKTAR IP: 88.241.151.xxx Tarih : 29.11.2006 11:03:13
BU TÜR GİRİŞİMLERDE BULUNDUĞFUNUZ İÇİN SAYIN BAŞKANIM SİZİ TEBRİK EDİYORUM, SİZİ YAKINDAN TANIYORUM; SİZDEN BAŞKASI BU GİBİ GİRİŞİMLERDE BULUNAMAZ. BİZİM ÜLKEMLİZE DE SİZİN GİBİLERİ OLMASA HAKLARIMIZI ARAKMA KONUSUNDA BU ZAMANA KADAR DİĞER DEVLETLERİN KARŞISINDA LİDERLERİN PISIRIK KALMASINDAN BU DURUMA DÜŞTÜK. AVRUPA BİRLİĞİ DİYEREK ANAMIZI AĞLATTILAR KENDİLERİ YAPTIKLARI ZAMAN İYİ BİZİM İÇİN KÖTÜ İDİ ONLARA YAPTIKLARINI HATIR8LATMAK İÇİN8 SİZİN GİBİSİNE İHTİYACIMIZ VARDI. SİZİ YÜREKTEN TEBRİK EDİYORUM - SAYGILARIMLA ADLİYECİ AZİZ- MANYAS