3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Bandırma'ya fen lisesi

Bandırma Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan, ilçeye EnerjiSA tarafından yaptırılacak olan fen lisesi projesinin protokol aşamasına geldiğini belirterek, lisesin Bandırma'daki eğitim kalitesinin yükselmesine çok önemli katkılarının olacağını söyledi.

Bandırma yakınlarına enerji alanında yatırım yapan EnerjiSA'nın katkılarıyla Sabancı Vakfı tarafından Bandırma'ya yaptırılacak olan fen lisesinin, Liseler Vadisi projesi kapsamında ayrılan fakülte binasının yanındaki alanda yaptırılacağını kaydeden Müdür Demirhan, projenin imza aşamasına geldiğini söyledi.

Türkiye'de az sayıda ilçede fen lisesi bulunduğuna dikkat çeken Demirhan, lisenin eğitime açılmasının Bandırma'daki eğitim öğretimin kalitesini daha da fazla yükselteceğini söyledi.

Bandırma'da halen 41 okula ihtiyaç olduğunu hatırlatan Müdür Şakir Demirhan, "Lise için protokol hazırlayarak EnerjiSA'ya gönderdik. Yakında son şeklini alacak protokolü imzalayacağız. Bandırma'daki fen lisesinin gelecek eğitim öğretim yılında hizmete girmesini planlıyoruz. Lisede Bandırma'nın yanısıra çevre il ve ilçelerden gelecek çocuklarımızda eğitim görecek. Her geçen gün öğrenci sayısının arttığı ilçemizde 41 okula ihtiyacımız var. Bunların bazılarını da böyle hayırsever işadamları ve vatandaşların katkılarıyla yapmalıyız. Çocuklarımızın eğitimi için devlet ve vatandaş işbirliği içinde olmalı" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 22:31:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?