3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Bandırma'ya 'Kent Ormanı'

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü ve Bandırma Belediyesi tarafından 'Kent Ormanı'nın yapılması için çalışma başlatıldı.

Bandırma 600 Evler Mahallesi'nde Gross Alışveriş Merkezi'nin arka tarafındaki 127 hektarlık alana yapılacak olan proje kapsamında bölgeye 120 bin fidan dikileceğini belirten Bandırma Orman İşletme Müdürü Tuncay Akgün, "Bu projeyi, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi öğretim üyeleri hazırladı. Mera niteliğinden çıkarılacak bir alana dış budak, çınar, mavi selvi, mavi ladin, kara selvi, iğde, akasya, sedir, fıstık çamı, aylantus ve at kestanesi gibi cinslerden oluşan, toprağa hemen uyum sağlayabilen toplam 120 bin fidan ve ağaç dikeceğiz. Fidan ve ağaç dikme çalışmaları Mart 2009 ayına dek bitirilecek. Önümüzdeki günlerde ilk olarak fidan dikimine başlayacağız. Bu fidan ve ağaçlar, gelecekte Bandırma'da yaşayanlar için piknik yapılabilecek, çok güzel görünümlü bir kent ormanına dönüşecek" dedi.

Müdür Akgün, Kent Ormanı projesi kapsamında bölgeye atlı spor kulübü, kır kahvesi, lokanta, piknik alanı gibi sosyal alanlar da yapılacağını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 18:53:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?