6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Banka parasını geri ödeyecek

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, bankadan bireysel kredi çeken bir vatandaşın, taksitlerine ek olarak kendisinden hesap işletim ücreti alınmasına yaptığı itiraz, Tüketici Hakem Heyeti tarafından kabul edilerek bankanın alınan ücreti iade etmesine karar verildi.

Bandırma'da bir fabrikada işçi olarak çalışan Aytaç Güler, özel bir bankadan 24 ay taksitle 2.500 TL kredi çekti. Daha sonra kredi taksitlerini öderken kendisinden ek ücret alındığını fark eden Güler, Bandırma Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne başvurdu. Heyetin kendisinden alınan 4 TL'lik hesap işletim ücretinin geri ödenmesine karar verdiğini belirten Güler, "Kredimin 14. taksitinden sonra bu hesap işletim ücretini çıkardılar. Bankaya itiraz etmeme rağmen 2 ay benden 4 TL ek para aldılar.

Bu kesilen para büyük bir rakam değil ancak haksız bir uygulama olduğu için Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne başvurdum. Orada olay görüşüldü ve banka da savunma göndermedi kurula. Heyetten 2 aylık ödeme olan 8 TL'nin yasal faiziyle birlikte banka tarafından bana ödenmesine karar çıktı. Benim gibi çok kişi var böyle sebepsiz yere fazla ücret ödeyen. Bu kararın herkese örnek olmasını istiyorum" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 17:29:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?