3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Banvitspor turnuva yolunda

Beko Basketbol Ligi takımlarından Banvitspor, yeni sezon öncesi hazırlık programı kapsamında Almanya'da düzenlenecek 'Licher Premium Cup' adlı 4'lü turnuvaya katılacak. 

Almanya 1. Basketbol Ligi'nin güçlü ekiplerinden LTI Giessen 46'ers'in ev sahipliğinde düzenlenecek olan 'Licher Premium Cup' turnuvasına İspanya'dan Barcelona, Hırvatistan'dan Cibona Zagreb ve Türkiye'den Banvitspor katılacak. Juan Carlos Navarro, David Andersen, Gianluca Basile, Jaka Lukoviç, Lubos Barton, Mario Kasun gibi dünyaca ünlü yıldızlarla süslü Barcelona'nın kadrosunda milli basketbolcu Ersan İlyasova da forma giyiyor. 2003 yılı Eurolig şampiyonu Barcelona'nın yanında Hırvat basketbolunun yıldızları Nikola Prkacin, Marin Rozic ve Davor Kus'lu Cibona Zagreb'te turnuvada yer alacak. 

Yeşil-Turunculu ekip, 12-13 Eylül tarihleri arasında Almanya'nın Giessen şehrinde düzenlenen turnuvaya katılmak üzere 10 Eylül'de Frankfurt'a hareket edecek. Banvitspor, turnuvadan bir gün önce Frankfurt'ta Türk antrenör Murat Didin'in çalıştırdığı Alman 1. Lig takımlarından DeutscheBank Skyliners ile de özel bir maç yapacak. Buradan Frankfurt'a 70 kilometre uzaklıktaki Giessen şehrine geçecek olan Banvitspor, 12 Eylül Cuma günü turnuvanın açılış maçında Hırvatistan basketbolunun güçlü temsilcisi Cibona Zagreb ile karşılaşacak. Aynı gün saat 20.30'da ise ev sahibi LTI Giessen 46'er, Barcelona ile oynayacak. Turnuvanın final maçı ise 13 Eylül Cumartesi günü yapılacak. Maçlar Giessen şehrindeki 4 bin seyirci kapasiteli Sporthalle Giessen-Ost Spor Salonu'nda oynanacak. Turnuvanın tüm gelirinin ise kanserli çocuklara yardım vakfına bağışlanacağını belirtildi. 

Banvitspor, turnuvanın ardından 14 Eylül'de Türkiye'ye dönerek, ev sahipliğini yapacağı 4. Geleneksel Banvit-Tübad Turnuvası'nın ve yeni sezonun hazırlıklarını Bandırma'da sürdürecek.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 21:56:16
Güncelleme :5 Eylül 2008 Cuma 21:59:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?