6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Banvit'ten kriz uyarısı

Banvit Yönetim Kurulu Başkanı Vural Görener, beyaz et sektörü olarak kuş gribinden sonra ikinci krizi de atlatmaya başladıklarını belirterek, ancak tekrar bir olay daha yaşanırsa, sektörün artık dayanamayacağı ve elde kalan işçilerin de gitmek zorunda kalacağı uyarısında bulundu.

Bandırma Sanayici ve İşadamları Derneği'nin Şubat ayı toplantısında konuşan Görener, beyaz et sektörünün kuş gribinden sonra gelen bu ikinci krizi de atlatmayı başaracağını belirterek, "Ancak bir şey daha patlarsa, bir hastalık söylentisi daha ortaya çıkarsa o zaman elde olan diğer işçilerimiz de gider" dedi.

Manyas Gölü ve çevresinde halen daha çok sayıda serbest dolaşan kanatlı hayvanlar bulunduğuna dikkat çeken Görener, "Bu hayvanlar hastalık taşıma ihtimali olan göçmen kuşlarla birarada yaşıyor. Bandırma, özellikle limanıyla Türkiye'nin önemli ticaret merkezlerinden biri. Buradan ülkenin dört bir yanına limandan mal taşıyan TIR'lar, kamyonlar gidip geliyor. Bu bölgede çok dikkatli olunmazı lazım. Tüm Türkiye'ye buradan mikrop taşıyoruz, tüm Türkiye'nin mikrobu buraya geliyor" diye konuştu.

Fransa'da büyük bir entegre çiftlikte kuş gribi hastalığı kuş gribi görülmesine rağmen kimsenin Türkiye'deki kadar panik yapmadığına dikkat çeken Görener şunları söyledi:
"Onlar bu hastalığı sektörleri, ülke ekonomileri zarar görmesin diye örtmeye çalışıyor. Türkiye'de hastalık hiçbir zaman büyük çiftliklere, entegre tesislere bulaşmadı. Bugünlerde Avrupa'nın dört bir yanında kuş gribi görülüyor. Ancak kimse bu olayı paniğe dönüştürmüyor, ülkelerine gelen zararı daha fazla büyütmüyor."

.
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2006 Cumartesi 12:43:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?