6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Bardakoğlu Bandırma'ya geldi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, camilerin estetik ve mimari özellikler taşıyacak şekilde inşa edilmesi gerektiğini söyledi.

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde TOKİ konutlarının bulunduğu alana yapılan Hz.Ömer Camii'nin açılışına katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, açılışın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir süredir gündemde olan Diyanet İşleri'nin teşkilat kanunun çıkması halinde yeni yapılacak camilerin estetik ve mimari açıdan özellikler taşıyacak şekilde yaptıracaklarını belirten Bardakoğlu, halen Diyanet'in cami yapımında bir yetkisi ve görevi bulunmadığını ifade etti.

Türkiye'deki camilerin Avrupa'daki camiler gibi sosyal ve kültürel buluşma mekanları olması gerektiğini de kaydeden Bardakoğlu, "Camilerin eksik olduğu fazla olduğu yerler var. Teşkilat kanununu çıkartabilirsek bundan sonra camilerin estetik mimari yönden özellikle taşımasına ayrı bir önem vereceğiz. Bugüne kadar camilerin yapılmasında Diyanet İşleri'nin herhangi bir görevi etkisi olmadı. Gönlümüz arzu eder ki camiler daha güzel daha estetik inşaa edilsin. Kadınlara, çocuklara, gençlere mekanlar yapmalıyız. Camilerimiz aynı
zamanda sosyal kültürel buluşma mekanları olmalı. Avrupa'da artık böyle yapılıyor. Camilerimizde Diyanet İşleri Başkanlığı devrede olduğu vakit yeni projeleri hayata geçirmek istiyoruz" dedi.

Türkiye'de kız çocuklarının eğitimi ve kadın hakları konusunda eksiklikler olduğunu da ifade eden Ali Bardakoğlu, "Milli birliğe beraberliğe insan sevgisine ihtiyacımız artığı bu dönemde Kutlu Doğum Haftası'nı Balıkesir'de başlattık. Bu yılki konumuz 'Hz. Peygamber ve aile' dir. Ailenin önemi, çocukların eğitiminin önemi, çocukların Peygamber terbiyesi, vatan millet terbiyesiyle yetişmesinin önemini hatırlatıyoruz. Aile değerleri giderek hırpalanıyor bunu görüyoruz. Bizim aile değerlerini korumamız, ona sahip çıkmamız en büyük hazinelerimizden birisidir. Bugüne kadar insanımız mili manevi kimliğini korumamışsa en önemli nedeni aile değerlerini korumamızdır.

Bizde hem Peygamber Efendimizi daha yakından tanıyalım hem de aile konusunda ödevlerimizi hatırlayalım istedik. Kadın hakları, kız çocuklarının eğitimi, kız çocuklarının sahiplenilmesi onların haklarının koruması konusunda hayli eksiğimiz var. Her şeyi mükemmel yapıyoruz diyemeyiz. Aile bütünlüğü değerlerin korunması konusunda alınması gereken mesafe var" dedi.

Bandırma'nın 40. camisi olan TOKİ Hz. Ömer Camii'nin açılışını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Bandırma Kaymakamı Salih Keser, Belediye Başkanı Sedat Pekel, İl Müftüsü Necdet Çetin, Bandırma Müftüsü Cahit Çetin birlikte yaptılar. Açılışın ardından camiyi dolaşan Bardakoğlu, camii hakkında bilgi aldı. Bardakoğlu, camideki cemaate vaaz da verdi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 18:34:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?