3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Başarılı öğrencilere ödül

Balıkesir'in Bandırma ilçesine bağlı Edincik beldesindeki Recep Gencer Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde başarılı olan öğrenciler, Recep Gencer Vakfı tarafından ödüllendirildi. 

Yeni eğitim ve öğretim yılının açılışı ve başarılı öğrencileri ödüllendirmek amacıyla düzenlenen törene, Bandırma Kaymakamı Salih Keser, Gencer Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Recep Gencer Vakfı Başkanı Recep Gencer, Bandırma İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Zafer Tombul, Susurluk Emniyet Müdürü Ahmet Yemeni ile çok sayıda davetli, öğretmen, öğrenci ve aileler katıldı. Törende konuşan Milli Eğitim Şube Müdürü Ali İncir, ilçede bu yıl normal liselere 800, teknik ve meslek liselerine ise 1200 öğrencinin kayıt yaptırdığını belirterek, teknik ve meslek liselerine gelen öğrenci sayısında artış yaşandığını söyledi. Okul Müdürü Saadettin Yankol ise, 19. eğitim öğretim yılına giren liselerinden bugüne kadar bin 305 öğrencinin mezun olduğunu, bu öğretim yılında ise 464 öğrencinin eğitim göreceğini söyledi. Törende konuşan Recep Gencer ise konuşmasında gençlere öğütler verdi. Gençlere korkmadan, gayret ederek çalışmalarını isteyen Gencer, "Ben 3 çocuk yetiştirdim, cumartesi, pazar bile hanım beni evde görmedi. Çocuklarımın üçüde üniversite mezunu, üçüde 2 lisan biliyor, özel ders falan da aldırmadım. Bana düşen görev, okulun talebelerinin en iyi yüksek okullara girebilmesi, mesleklerini kullanabilmesi. Bizim fabrikalarımıza her yıl yeni elemanlar, teknikerler lazım. Üniversite mezunları bile iş arıyor. Ben devletin karşısına ilk çıkan özelleştirmeciyim. Susurluk Şeker Fabrikası'nı 5 tane Susurluklu birleşip alıyorsa o zaman ülke kalkınıyor demektir. Dünyanın her tarafını gördüm, sanayilerini incelemiş biriyim. Dünyanın en büyük birliği gübre birliğidir, nakliyeciliğin, tarımın temelidir. Gübre sanayinii karlı çalıştırmak dünya bilgilerine sahip olmak demektir. Hepimize çalışmak düşüyor. Gençler sizler yetişeceksiniz, kendinizi tanıyın herşey yapabilirsiniz. Örnek benim. Babanın parasıyla işadamı olmak mümkün değil. Türkiye'de kaç tane üniversite mezunu yüksek tahsilli müteşebbis var? İki elin parmaklarını geçmez. Yükü kaldıranlar, memleketi özden sevenler, sanatkarlar. Siz meslek sahipleri yanınızda adam eğiten onlara meslek veren insanlar olacaksınız. Üniversiteyi kazanamazsınız hiç korkmayın. Ben tahsilimi 2 çocuğum varken yaptım. Onun için güvenin kendinize" dedi. 

Törende, Edincikli ilköğretim öğrencilerinin halk oyunu gösterisinden sonra ödül töreni yapıldı. Okulun başarılı öğrencilerinden Sercan Yemeni'ye 2 bin YTL'lik para ödülünü vakıf başkanı Recep Gencer verdi. Okul ikincisi Erhan Çevik'e bin 750 YTL, okul üçüncüsü İbrahim Varol'a bin 750 YTL'lik ödül verildi. Törende ayrıca burs kazanan Emre Tekince, Gizem Ruşen ve Mehmet Öztürk'e ödülleri verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 20:07:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?