3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Başarılı Satranççılara ödül

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yapılan satranç turnuvasında yarışan Aliağa Belediyesi Satranç Kulübü'de turnuvada dereceye giren sporcularını Atatürk resimleriyle ödüllendirdi. 

200 kişinin kıyasıya yarıştığı turnuvada Aliağa belediyesi Satranç Kulübü sporcularından Gençler kategorisinde yarışan Uğur Yaşar birinci, Furkan Döşemecioğlu ikinci, Onurcan Sözen'de beşinci oldu. Yıldızlar kategorisinde Ufuk Özkan üçüncü, Abdulkadir Demiral dördüncülüğü elde etti. Küçükler Kategorisinde ise Aliağalı satrancılar ilk dördü kimseye kaptırmadı. Uğur Taylan birinci, Bilal Çevik ikinci, Ozan Çıkrıkçıoğlu üçüncü, Eren Yaşar'da dördüncü oldu. Minikler kategorisinde ise Cem Ertürk en küçük katılımcı onur belgesine layık görüldü.
Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya tarafından ödülleri takdim edilen genç sporcuların sevincine Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Aliağa Cumhuriyet Savcısı Ömer Ömeroğlu, İl Genel Meclis Üyesi İsa Önal ve aileleri ortak oldu. Genç sporcularla gurur duyduğunu belirten Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya; "Genç beyinlerle ne kadar övünsek azdır. Kısa bir süre önce kurulan kulübümüz bundan önce de katıldıkları yarışmalardan hep iyi sonuçlarla dönmeyi başardılar. Biz de Aliağa Belediyesi olarak üstümüze düşeni yapmaya çalıştık ve onlara bir kulüp binası kazandırdık. Şimdi görüyorum ki bu bina yetmiyor" diyerek daha geniş bir salon tahsis edecekleri sözünü verdi. 

Ayvalık'ta ki turnuvada dereceye giren minik sporcularla bir maç yapan Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Aliağa Cumhuriyet Savcısı Ömer Ömeroğlı ve Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, minikler karşısında oldukça ter döktü. Minik sporcuların maliyeti ile sonuçlanan santranç maçı oldukça çekişmeli geçti. 

Ayvalık'taki turnuvada dereceye giren Aliağa Belediyesi Satranç Kulübü Sporcuları Atatürk resimleriyle ödüllendirilirken hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmediler.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 17:40:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?