7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Başbakan kamuoyunu aldatmasın!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Balıkesir’in Edremit İlçe Teşkilatı, ‘Tarihi Gerçek’ adıyla afiş haline de getirilerek, TBMM’de bölücü başı Abdullah Öcalan’ın idamına ilişkin dosyaya evet oy vererek idamının önüne geçtiklerini öne sürülen milletvekillerini yeniden protesto etti.

MHP İlçe Teşkilatı binasında gerçekleşen basın toplantısında tepkilerini dile getiren MHP İlçe Başkanı S. Ahmet Soylu, kanlı terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan’ın idamıyla ilgili olarak TBMM’ye giden dosyaya ret oyu verdikleri öne sürülen milletvekillerinin isimlerinin yer aldığı ‘Tarihi Gerçek’ başlıklı afişi tekrar gündeme getirdi.

MHP camiası olarak, APO’nun idam edilmesi için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini söyleyen başkan Soylu, şehitler üzerinden siyaset yapmayan bir parti olduklarını vurgulayarak, “Bir zamanlar, APO’nun idamıyla ilgili dosyaya kimlerin evet verdiğini ve idamı durdurduklarını biliyoruz ve unutmadık. Bu, tüm açıklığıyla kamuoyuna yeniden sunduğumuz afişte veriliyor. Biz, o zamanlar MHP olarak mücadelemizi yaptık. Başbakan şimdi kamuoyunu aldatmasın. Biz, sayın genel başkanımız Devlet Bahçeli’nin konuşmalarını, görüş ve önerilerini savunuyoruz. Bu çizgi doğrultusunda da yolumuza devam ediyoruz.

İşte, APO’yu idamdan kurtaran belge bu afiştir. Genel başkanımız, o zamanlar bu kişilere gökkuşağı koalisyonu demişti. Bu tamamen kandırma mücadelesidir. Şehitler üzerinden siyaset yapmayan bir partiyiz. MHP, şu anda bu konuda tek başına mücadele veren bir partidir.

Türkiye’nin milli menfaatlerini düşünenler bir tarafta, Türkiye’ye karşı olanlar bir taraftadır. Biz ülkemizin milli duygularına inanıyoruz. Her zor durumda MHP bir çözüm bulmuştur ve yine bulacaktır. Başbakanın meclis locasından partili 53 milletvekiline talimat verip, kabul oyu kullandırarak Öcalan’ı asılmaktan kurtarmaya fiili olarak kurtarmaya ön ayak oldu” diye konuştu.

Başkan S. Ahmet Soylu üzerinde, idama kararına ilişkin dosyaya ret ve evet oyu verdikleri öne sürülen partiler ve milletvekillerinin isimlerinin yer aldığı afişi basına dağıttı ve yayınlanmasını rica etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2009 Pazar 12:46:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?