3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Başbakana paha biçilmez baston yaptı

Balıkesir Huzurevinde kalan yaşlı bir sakin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için el yapımı özel bir baston yaptı. Mustafa Kır, günlerce emek verdiği özel bastonu, Başbakan Erdoğan'a bizzat kendisinin vermek istediğini söyledi. 

Mehmet (77) ve Zuhal Kır (73) çifti, 48 yıllık evliler. Bir yastıkta acısı ve tatlısıyla paylaştıkları hayatlarının geriye kalan kısmını uzun zamandan beri kaldıkları Balıkesir Huzurevinde geçiriyorlar. Çocukları olmayan Kır çiftinden Zuhal hanım, tüm hislerini yazdığı şiirlere dökerken, eşiyle birlikte gençlerin mutlu olmaları için dua ediyor.
Henüz çocukken sol gözünü yanlış kullanılan bir ilaç yüzünden tamamen kaybettiğini anlatan Zuhal Kır, çocukluğundan beri vazgeçemediği şiire özel bir merakı olduğunu söyledi. Eşine olan duygularını da şiirlere döken Zuhal teyze, "Biz gelecek gençlere mutluluk diliyoruz. Allah-u Teala gençlerimize hayırlı sevgililer, hayırlı günler, hayırlı yaşamalar ve hayırlı kavuşmalar nasip etsin. Onlar mutlu olsun artık" diyerek gençlere mutluk nasihatinde bulundu. Türkiye Kömür İşletmeleri'nden emekli olan Mehmet Kır ise yıllardan beri, baston yapımına merak salmış. Bastonlarıyla ünlü yörelere inat, bizzat kendisinin araştırıp bulduğu özel ağaçlardan kestiği dalları günlerce işleyip üzerine tüm hünerini nakşeden Mehmet Kır, "İnsan bir şeye heves etmeli. Benim bu yaşa kadar kahve hayatım yoktur. İçkim, kumarım yoktur, kötü huylarım yoktur. Bir şeyler yapabilmeli, güzellikler ortaya dökmeliyiz. Şunun ağacını daldan kestiğimde çalı olarak da elimde kalabilirdi. Ama bu hale geldi. Keşke insanları da böyle yapabilsek. Ben bu bastonumu Başbakan'a hediye etmeye karar verdim. Bunun bedeni Alıç ağacı, sapı Ardıç ağacı. Bu renge uysun diye uzun zaman koç boynuzu aradım, buldum. Yere düşerse asla zedelenmez, ucu ise Manda boynuzu, 150 sene kullan, hiç ne yıpranır, ne de eskir" dedi. 

Düz bir çizgi gibi dimdik duran bastonun üzerinde ayrı bir aksesuar görevi gören dikenler ise tımar edilmiş. Görünüm olarak ayrı bir estetik katan diken çıkıntıları ise düzgün bir helezon görüntüsüyle dikkat çekiyor. Mehmet Kır, daha önce hazırladığı şık bir bastonu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun huzurevini ziyaretinde hediye etmişti. Bastonunu vermek için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Balıkesir Huzurevine davet eden Mehmet Kır, Başbakana seslendi. Huzurevi sakini Mehmet Kır, "Sayın Başbakanım, bunu size hediye edeceğim, evladından torununa, sülalene doğru hediye kalsın. Sizi yakından görüp tanışmak ve kendim teslim etmek istiyorum. Aynı zamanda hemşeriyiz" diyerek Başbakan Erdoğan'a mesaj gönderdi.

.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2008 Pazartesi 09:40:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?