3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Başbuğ'dan provokasyon uyarısı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, vatandaşlar arasında tahriklerle provokasyon ortamı meydana getirmek isteyenler olduğunu belirterek, "Bu fevkalade tehlikeli bir oyundur, vatandaşlarımızın tahriklere ve provokasyonlara karşı dikkatli olmalarını istiyorum" dedi. 

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Balıkesir Astsubay Meslek Yüksekokulu'nda gerçekleştirilen sancak tevdi töreninin ardından askeri birlikten ayrıldı. Ardından Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu'nu makamında ziyaret eden Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, bir süre önce Ayvalık ilçesi Altınova beldesinde yaşanan olaylara atıfta bulunarak, bu tür provokasyonlara prim verilmemesini istedi. 

Balıkesir'in tarihte önemli bir yeri olduğuna işaret eden Orgeneral Başbuğ, "Bir noktada Kuva-i Milliye hareketinin başladığı, bu ruhun ilk doğduğu yerlerden birisi. Balıkesir bizler açısından da önemli bir yer. Bu ilimizin vatandaşları ile değerli valisi ile beraber olmak bizim için mutluluk. Bazı yerlerde insanlarımızı provoke ederek vatandaşlarımız arasında çatışma ortamı meydana getirmek isteyenler var. Bu fevkalade tehlikeli bir oyundur, fevkalade tehlikeli bir durumdur. Bizim tüm vatandaşlarımızla, bu türlü tahriklere, provokasyonlara alet olmamaları, bunlar konusunda dikkatli olmalarını ifade etmek istiyorum. Bazıları bu tür tahriklere, bu tür provokasyonlara girişebilir. Biz, Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün vatandaşlarının bu tür provokasyonlara uzak kalmasını, sağduyulu, dikkatli hareket etmesini özellikle istiyoruz. Bu vesile ile sizler vasıtası ile tüm vatandaşlarımıza duyurulmasında yarar görüyorum. Bu bizim için çok fevkalade önemli bir noktadır" dedi. 

Ziyareti sırasında vatandaşları selamlayan Orgeneral İlker Başbuğ'a valilik binasından ayrılışı sırasında vatandaşlar alkışlarıyla sevgi gösterisinde bulundu. 

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, valilik ziyaretinin ardından beraberinde Kara Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanı olduğu halde askeri uçak ile Balıkesir'den ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 19:46:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?