7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Başhekim savunmasını yaptı

Balıkesir'de yaşanan sağlık skandalıyla ilgili soruşturma devam ederken, Bursa'daki özel hastanede vefat eden 2 günlük Halil bebek Balıkesir'de toprağa verildi.

Balıkesir'de, doktorların öldüğünü söyleyerek ailesine kutu içinde verdikleri Halil bebeğin gömülmeden önce yaşadığının ortaya çıkmasının yankıları devam ediyor. 9 yıllık çocuk hasretinin ardından tüp bebek yöntemiyle ikiz bebekleri dünyaya gelen Hatice-Hüseyin Bölme çiftinin ifadesine göre tüp ikizler 24 haftalık doğarken, Balıkesir Doğum ve Çocuk Bakım Evi Başhekimi Ali Bursalı ise bebeklerin 22 haftalık olarak dünyaya geldiğini iddia etti. Başhekim Bursalı, tüp bebeklerin normal bir doğum ile dünyaya
gelmediklerini, bunun "düşük" vakası olduğunu ileri sürdü.

Telefonla İHA muhabirinin sorularını cevaplayan Başhekim Bursalı, ikizlerden Halil bebeğin ölüm belgesinin iki doktorun kontrolünden sonra hazırlandığını söyledi. Saat 14.15'te G.T., saat 15.45'te de F.S.'nin bebeğin hayati faaliyetlerini kontrol ettikten sonra ölü olarak ailesine teslim ettiklerini anlatan Ali Bursalı, "Bizdeyken bağlı olduğu cihazda da göstergeler hayat emarelerini sıfır olarak gösterdi, yapılan tetkiklerde de ölmüş olduğu belirtildi.

Daha sonra hayata dönmesi nasıl olmuş bilemeyiz, 500 gram ağırlığında çok küçük bir bebekti. Bu normal bir doğum olayı değil. Anne hastanemizde düşük yaptı, düşük neticesinde çocuklar alındı. Biz ilgili raporumuzu hazırlayıp İl Sağlık Müdürlüğü'ne sunduk" dedi.

Öte yandan Balıkesir İl Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan, yaşayan bebeğin ölüm belgesiyle beraber paketlenip mukavva kutuda ailesine teslim edilmesinin kabul edilemez olduğunu, bunun herhangi bir izahı ve savunulacak bir yanı olmadığını söyledi. Çalışkan, Vali Selahattin Hatipoğlu'nun da talimatıyla derhal gerekli soruşturmayı başlattıklarını kaydetti. Baba Hüseyin Bölme, doğumevindeki doktorlar ile diğer sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını, sorumluların yargı önünde hesap vermelerini istediğini söyledi.

Öldü diye gömülecekken yaşadığı anlaşılan ve özel hastanede tedavi altına alındıktan sonra hayatını kaybeden Halil bebek, Balıkesir'in Bahçedere köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi. Kabre kutuyla birlikte konulup cenaze namazı kılınan Halil bebek, birlikte doğduktan hemen sonra hayatını kaybeden ikizi Hamza bebeğin yanı başında kazılan mezara defnedildi. Yıllar sonra çocuk sahibi olan, ancak bu mutlulukları çabuk biten baba Hüseyin Bölme ile ailesi, ikizlerin mezarları başında dua edip gözyaşı döktü.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2009 Pazar 11:42:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?