6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Başıboş köpekler kısırlaştırıldı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, sahipsiz köpeklere kısırlaştırma yapıldı. Belediyeye ait köpek barınağında Doç. Dr. Selahattin Salt tarafından yapılan kısırlaştırma operasyonuna belediye veterinerleri Avni Korkmaz ve Hüseyin Sazak da yardımcı olurken, hayvan severlerin de çalışmalara destek verdikleri
bildirildi.

İlçede başıboş köpeklere belediye ve hayvan sever işbirliği ile sahip çıkıldı. Belediye köpek barınağına getirilen köpekler Doç. Dr. Selahattin Salt tarafından kısırlaştırmaya alınırken, Doç. Dr. Salt’ın elektrik mühendisi eşi Handan Salt ta kendisine yardımcı oldu. 16 köpek ve 3 kediyi kısırlaştıran ekibin çalışmalara devam edeceği bildirildi. Hayvan Hakları Federasyonu (Haytap) Körfez Temsilcisi Yalçın Uluğkay ve Tülin Eyüpoğlu kısırlaştırma ekibine destek verirken, vatandaşları hayvanlara sahip çıkmaya çağırdılar. Doç. Dr. Selahattin Salt ve ekibine teşekkür ettiklerini belirten Yalçın Uluğkay, belediyeler ile işbirliği içinde çalıştıklarını söyledi.
Kısırlaştırılan hayvanların her türlü aşılanın da yapıldığı belirten veteriner Avni Korkmaz, “Kısırlaştırma yapılan köpeklerin kulaklarına küpe takarak doğal ortamlarına salıyoruz. Kısırlaştırılan hayvanlar saldırganlıklarından da kurtuluyorlar” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 13:55:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?