3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Başkan Çelik'ten teröre tepki

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Sınır Karakolu'na yapılan saldırıya tepkiler giderek artıyor. AK Parti Balıkesir İl Başkanı Adil Çelik yaptığı yazılı açıklamayla saldırıyı nefret ve şiddetle kınadığını belirtti. 

AK Parti İl Başkanı Adil Çelik, "Üzülerek belirtiyorum ki, Mehmetçiklerimize yapılan bu kalleş saldırıyı ve hain terörün bu acı yüzünü Anadolu insanı olarak maalesef defalarca gördük ve yaşadık. Ama, biz şundan eminiz ki bu tür olaylar, bu kalleşlerin son çırpınışlarıdır. Biz büyük bir millet ve büyük bir devlet olarak yılmadan, bıkmadan bu toprakların bütünlüğü ve milletimizin birliğini savunmaya devam edeceğiz. Bu yolda canını veren şehitlerimizi yüreğimizin en müstesna yerine saklayıp, bu inançla onları daima kalbimizde yaşatacağız. Milletimiz her zaman birlik ve beraberlik içinde bu saldırıların, bu hainlerin üstesinden gelmeyi bilmiştir. Bu dönemde hem daha serinkanlı olmak hem de birliktelik ve dayanışma duygularını güçlendirmek zorundayız. Eli uzun ve kanlı güçler, Türkiye'ye ve bölge halkına kötülük etmekten artık vazgeçmelidir. Eminiz ki, yılmadan, bıkmadan, istikrarlı, çetin bir mücadeleyle hain terör örgütünü bitirmeye son derece kararlı bir siyasi irade olarak AK Parti Hükümeti ile güçlü ordumuzun terörle mücadeledeki azim ve gayreti halkımızı teskin edecek sonuçlar alacak ve aziz şehitlerimizin kanı asla yerde kalmayacaktır. Bu hain saldırılar, Milletimizin birlik ve beraberliğinden bir kum tanesi bile eksiltemeyecektir. Çünkü buna büyük Türk milleti izin vermemekte kararlıdır. Şehit düşen vatan evlatlarımızın, yüce Yaradan'ın yanında en yüksek mertebede bulunduklarına inancımız tamdır. O, aziz şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet diliyoruz. Başta aile ve yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri'miz ile yüce Türk milletine de Allah'tan sabır ve baş sağlığı temenni ediyoruz. Gazilerimize, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz" dedi. 

AK Parti İl Başkanı Adil Çelik, kınamaya yönelik yayımladığı mesajının devamında önümüzde ki perşembe günü Terörle Mücadele Yüksek Kurulu'nun (TMYK) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yeniden toplanacağını, yapılacak bu toplantıda terörle mücadeledeki yol haritasının yeniden gözden geçirileceğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 15:29:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?