7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Başkan ilk iş kapıyı söktürdü

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, görevini eski başkan Sabri Uğur'dan teslim aldı. Başkanlık mührünü ve makamı teslim eden Uğur, Başkan Ok'a başarı diledi.

Karşılıklı iyi niyetli konuşmaların ardından Sabri Uğur'u yolcu eden Belediye Başkanı İsmail Ok, makam koltuğuna oturmadan önce başkanlık makamındaki kapıyı söktürdü. Seçim öncesi verdiği sözü yerine getiren İsmail Ok, halkla aralarında hiçbir engel olmayacağını söyledi. Ok, kendisine çay getiren hizmetliyi de ayakta karşılayıp selamlaştı ve teşekkür etti.

29 Mart 2009 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimi'nde, MHP'den Balıkesir Belediye Başkanlığı'na seçilen İsmail Ok görevi devraldı. Başkan İsmail Ok, devir-teslim töreninde yaptığı konuşmada, Balıkesir'in Başkanı ve Balıkesir'in Belediye Meclisi olarak yakalarında sadece ay-yıldızlı rozetlerle hizmet edeceklerini söyledi. Belediyeden önce Atatürk Anıtı'na çelenk sunan İsmail Ok ve belediye meclis üyeleri daha sonra belediye hizmet binasına geçti. MHP İl Başkanı Ahmet Yaraş ve Merkez İlçe Başkanı Mehmet Dangaz'ın da hazır bulunduğu yeni başkan ve meclis üyelerini belediyenin girişinde karşılayan Sabri Uğur, Ok'a çiçek verdi. Makam odasındaki devir teslim töreninde konuşan Sabri Uğur, İsmail Ok ve ekibine Balıkesir'e yapacakları hizmetlerde daima destek olacaklarını söyledi. Eski belediye başkanı Sabri Uğur, "Bundan 5 yıl önce yine benzer bir törenle teslim aldığım Belediye Başkanlığı görevimi sayın Belediye Başkanımız İsmail Ok beyefendiye teslim edeceğim. Bu 5 sene içerisinde belediye başkanı olarak, meclis üyeleri ve belediye personeli olarak, hep doğruluğuna inandığımız çalışmaları hayata geçirmeye çalıştık. Son 5 yıl içerisinde Balıkesir, geçmişe göre daha farklı bir noktaya geldi. Bundan sonraki dönemde sayın başkanımız bu çalışmaları hakkıyla yerine getirecektir. Ben Sabri Uğur olarak, eski bir belediye başkanı olarak, bir Balıkesirli ve bir Türk vatandaşı olarak, her zaman çalışmaların yanında ve arkasında olacağım. Seçim çalışmalarında yaşananlar da artık geride kalmıştır. Bundan sonra hep birlikte Balıkesir için çalışacağız. Dikiz aynasına bakarak bu şehri bir yere götürmek mümkün değildir. Daima önümüze bakmamız gerekir" dedi.

Konuşmasını tamamlayan Sabri Uğur, özel bir kutuda muhafaza edilen Belediye Başkanlığı Mührü'nü, hayırlı olması temennisiyle Başkan Ok'a takdim etti. Belediye Başkanı İsmail Ok, Balıkesir'e ve Türkiye'ye yakışan bir devir-teslim töreninin yapılmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti. Başta Sabri Uğur olmak üzere geçmişte Balıkesir'e hizmet etmiş olan tüm belediye başkanlarına teşekkür eden İsmail Ok, "Artık seçim bitti. Hep birlikte siyasi parti kimliğimizi bir kenara koyuyoruz ve yakamızda ay-yıldızlı rozetlerle tüm halkımıza hizmete başlıyoruz. Bundan sonra tek hedefimiz var, bu güzel şehre ve bu güzel şehrin insanlarına hizmet etmek. Bunun altını tekrar çiziyorum, artık bizim partimiz, hizmet partisidir. Bu memleket bizim. Burada nasıl samimiyetle kol kola, omuz omuza isek öyle de hizmet edeceğiz. Bizim için, hangi partiden olursa olsun bütün meclis üyesi arkadaşlarımız tektir. İnşallah, bu yeni dönemde aldığımız bayrağı daha yükseklere dikeceğiz. Balıkesir'i daha yaşanır marka şehir haline getireceğiz. Başta başkanımız Sabri bey olmak üzere geçmişteki tüm başkanlarımızın tecrübelerinden faydalanacağız" dedi.

MAKAM KAPISI SÖKÜLDÜ
Devir teslim töreninin tamamlanmasından sonra eski başkan Sabri Uğur'u belediye binası çıkışında çiçekle uğurlayan Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, daha sonra makam odasına çıktı ve seçim çalışmaları sırasında verdiği sözleri hatırlattı. Parti rozetini seçim gecesi çıkardığını belirten Başkan Ok, koltuğuna oturmadan söküleceği sözünü verdiği makam kapısını da söktürdü. Yeni başkan ile görevine devam eden koruma görevlisi İsmail Ok'un talimatıyla başkanlık makamındaki kapı söküp dışarıya çıkardı. Başkan Ok, kapının uygun bir yerde muhafaza edilmesini istedi. Söktürdüğü makam kapısıyla hatıra fotoğrafı çekilen İsmail Ok, daha sonra makamında tebrikleri kabul etti. Belediye Başkanı İsmail Ok, makamında ilk çayını getiren hizmetliyi ayağa kalkarak karşılayıp teşekkür etti. Şaşıran hizmetli bayan Başkan Ok'a görevinin hayırlı olmasını diledi. Balıkesir Belediyesi'nde artık makam kapısı yok.
Belediye Başkanı İsmail Ok, beraberinde tüm belediye meclis üyeleriyle birlikte gün boyu tebrikleri kabul etti. Belediye Meclisinin en kısa zamanda yeni dönem ilk toplantısını yapması bekleniyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 17:19:18
Güncelleme :3 Nisan 2009 Cuma 17:30:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?