5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Başkan Ok'tan özür ziyareti

BAŞKAN İSMAİL OK YAĞIŞLARIN MAĞDUR ETTİĞİ ESNAFLARI ZİYARET ETTİ

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Haziran ayının sonunda yaşanan şiddetli yağışlarda yoldaki alt yapı eksikliğinden dolayı mağdur olan esnafları ziyaret etti. Belediye hizmetlerinden kaynaklanan eksiklik ve hatalardan dolayı esnaflardan özür dileyen Başkan Ok, zararların karşılanacağını, ayrıca yapılan düzenleme ile bu tür mağduriyetlerin tekrar etmeyeceğini söyledi.

 

"YENİ GELDİK DEMİYORUZ, ÖZÜR DİLİYORUZ"

Belediye Başkanı İsmail Ok, Anafartalar Caddesi'nde Kasaplar Cami civarındaki işyerleri su baskınına uğrayan esnafı ziyaret etti. İşyeri sahipleriyle tek tek görüşen Başkan Ok, "Biz, her zaman emrinizde ve hizmetinizdeyiz. Bizlerden dualarınızı eksik etmeyin. Yaşadığınız sıkıntılar nedeniyle sizlere geçmiş olsun ziyaretine geldik. Bu ziyaret aynı zamanda bir özür ziyaretidir. Çünkü hizmetlerdeki aksamalar konusunda belediye yönetimlerinin hiç bir mazereti olamaz, hiç bir mazeretin arkasına sığınamaz. Eğer bir yerde bir vatandaşımız bir sıkıntı yaşıyor ve bir problem varsa bu belediye yönetimini doğrudan ilgilendirir. Bu yüzden biz de hiç bir mazeretin arkasına sığınmadan esnafımıza geldik ve geçmiş olsun dileklerimizle birlikte kendilerinden özür diledik. Her türlü zararlarını karşılayacağımızı da kendilerine ifade ettik. Ama kendileri en ufak bir istekte bulunmadılar. Keşke asfaltlar atılmadan, kaldırımlar yapılmadan bunlar döşenmiş olsaydı. Biz bu nedenle yaşanan problemleri gidermeye çalışıyoruz. İnşallah bundan sonra burada bu tür sorunlar yaşanmayacaktır. Yağışlarda suyun önünü keserek tedbirler alıyoruz, almaya da devam edeceğiz. Biz yeni geldik demiyoruz, tersine kusura bakmayın diyoruz. Çünkü yönetimlerde devamlılık esastır, bir mazeretin arkasına sığınmadan sizlerden özür dilemeyi kendimize vicdani bir borç kabul ettik ve size geldik" dedi.

 

15 AYDA 15 KM DRENAJ BORUSU DÖŞENDİ

Anafartalar Caddesi'nde aşırı yağışlarda yaşanan manzaraların bir daha yaşanmayacağını belirten İsmail Ok, "Başta problemin yaşandığı yer olmak üzere birkaç bölgeye asfaltlar kesilerek 550'lik drenaj boruları döşedik. Böylelikle yağmur sularımız kanalizasyonlara akıtılmadığından ek arıtma işleminden geçirilmemiş, yani ekonomimize ek bir külfet yüklenmemiş oldu. Biz göreve geldiğimiz bu 15 ayda tam 15 km drenaj borusu döşedik. Bu hiç de küçümsenecek bir rakam değildir. Balıkesir gibi büyümesini yatay olarak gerçekleştiren şehirde daha alacağımız çok mesafe var. Sütlüce ve Gazi Osman Paşa Mahallelerinin hemen altında, İzmir yolu ile demiryolunun arasındaki bölgede binlerce metre drenaj borusu döşendi. Ekiplerimiz buradan Paşaalanı'na geçiyor. Orayı da inşallah bu yaz sezonunda bitireceğiz. Bu çalışmalarda hızımızı kesen bu yerlerde asfaltın henüz iki yıl önce yapılmış olmasıdır. Asfaltın kesilmesi, döşendikten sonra yamanması, ekonomik külfetinin yanı sıra zaman kayıplarına da yol açmaktadır. Ama yeni asfaltlanacak yerlere bu boruları daha kısa sürede döşeyebiliyoruz. Bütün bunlara rağmen hedefimiz, Balıkesir`in tamamına drenaj borularını döşemektir. Bu çalışmalarımız sırasında vatandaşlarımızın bizlere gösterdiği anlayışa çok teşekkür ediyoruz. Bizim insanımız çok cefakar, çok fedakardır. O yaşadığı bütün sıkıntılara rağmen bizlere büyük bir sabır ve anlayış gösteriyor, destek veriyor. Bizler de onları mahcup etmeyeceğiz" dedi.

 

"ÖZ KAYNAKLARIMIZI KULLANACAĞIZ"

Drenaj kanalları yapımının büyük bir maliyeti olduğuna işaret eden Başkan Ok, "Evet, bu büyük bir maliyet, ama biz bunları belediyemizin öz kaynaklarıyla, kendi aracımız, gerecimizle yapıyoruz. Şimdi birileri bazı şeylerin geri dönüşümünden rahatsız olmaya başladı. Örneğin Karesi Alışveriş Merkezi gibi. Burasını BASİAD'ın yapmasından birileri rahatsız. Ama halk da böyle istiyor. Bunun katma değeri Balıkesir'de kalacak. Balıkesirli işadamları, Balıkesir'in esnafı kazanacak. Biz bunları vaat etmiştik, bu yolda da devam edeceğiz. Bir takım çıkar grupları bundan rahatsızlık duysa da asla taviz vermeyeceğiz. Bunu şunun için söylüyorum, yağmur suyu drenajı da tamamen belediyemizin öz kaynakları ile yapılıyor. Milyonlarca liralık maliyeti böylece aşağılara çekmiş oluyoruz. Bu ekibin başında bulunan teknik başkan yardımcım Tuna Aktürk bey başta olmak üzere bütün işçilerime huzurunuzda teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar büyük bir özveri ile çalışıyorlar. Yaptığımız çalışmalar sırasındaki izlenimlerden anlıyoruz ki halkımız çalışmalarımızı destekliyor ve bizi seviyor. Çıkar gruplarının bizi sevmemesi hiç önemli değil, hatta bizim için bu bir artı avantaj. İyi ki bu gruplar bizi sevmiyor. Ama şükürler olsun ki halkımız bizi seviyor" diye konuştu.

BAŞKAN İSMAİL OK YAĞIŞLARIN MAĞDUR ETTİĞİ ESNAFLARI ZİYARET ETTİ
BAŞKAN İSMAİL OK YAĞIŞLARIN MAĞDUR ETTİĞİ ESNAFLARI ZİYARET ETTİ
BAŞKAN İSMAİL OK YAĞIŞLARIN MAĞDUR ETTİĞİ ESNAFLARI ZİYARET ETTİ
BAŞKAN İSMAİL OK YAĞIŞLARIN MAĞDUR ETTİĞİ ESNAFLARI ZİYARET ETTİ
BAŞKAN İSMAİL OK YAĞIŞLARIN MAĞDUR ETTİĞİ ESNAFLARI ZİYARET ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2010 Pazartesi 19:30:03
Güncelleme :6 Temmuz 2010 Salı 09:50:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?