6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Başkan Pekel muhtarları dinledi

Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, ilçedeki mahalle muhtarlarıyla toplantı yaptı. Toplantıda Kent Konseyi üyeliği için muhtarlar belirlenirken, Başkan Pekel'de mahalle muhtarlarının talep ve sorunlarını dinledi.

Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıya Başkan Sedat Pekel, Başkan Yardımcısı Dursun Mirza, meclis üyeleri Yalçın Cömert ve Hüseyin Koçyiğit'le birlikte ilçedeki 20 mahallenin muhtarları katıldı. Toplantıda ilk olarak muhtarlar kendi aralarında Kent Konseyi'ne girecek 10 mahalle muhtarının seçimi yapıldı. Buna göre, Levent Mahallesi Muhtarı Zair Karabulut, Haydarçavuş Mahallesi Muhtarı Hayrettin Karacan, Çınarlı Muhtarı Özdoğan Tıkız, Bentbaşı Muhtarı Suavi Yaman, Günaydın Mahallesi Muhtarı İdris Badir Dirlik, Paşabayır Muhtarı Fuat Şentürk, Paşakent Muhtarı Oya Yücel, Ayyıldıztepe Muhtarı Remzi Yıldız, Paşakonak Muhtarı İshak Candan ve 600 Evler Muhtarı Zeki Sertgöz, yeni oluşturulacak Kent Konseyi'ne üye olan muhtarlar olarak seçildiler.

Kent Konseyi'nin yeniden oluşturulacağını ifade eden Belediye Başkanı Sedat Pekel, Kent Konseyi üyelerinin belirlenmesinin ardından belirli konulara görev yapacak komisyonların oluşturulacağını söyledi. Kent Konseyi'nin bundan sonra kuruluş amacına uygun bir şekilde çalışacağını ve yerel yönetime yardımcı olmasının sağlanacağını kaydeden Pekel, "Hiçbir kurum ve kişiye ön yargımız yok. Bandırma için sorunlarını tespit edip ortak akılla çözümler üretecek bir konsey oluşturacağız. Bunun için herkes elini taşın altına sokmalıdır" dedi.

Toplantının ikinci bölümünde ise Başkan Sedat Pekel, mahalle muhtarlarından tek tek taleplerini dinledi. Mahalle muhtarları sorunlarını ve belediye yönetiminden taleplerini Başkan Pekel'e ilettiler. Levent Mahallesi Muhtarı Zair Karabulut öncelikle mahallelerindeki Dutliman yolundaki tepenin ıslah edilerek çöp atılan alanların temizlenmesini istedi. Pazartesi günler mahallelerinde kurulan pazardan şikayetçi olan Sunullah Mahallesi Muhtarı Şener Arabacılar'da vatandaşların pazarın kaldırılmasının ardından kalan çöplerden ve kokudan rahatsız olduklarını söyledi. 17 Eylül Muhtarı İrfan Acar, 8 ay önce Tedaş tarafından kazılan yolların yeniden yapılmadığına ve çukurların dahi kapatılmadığını belirterek yolların yapılması talebinde bulundu. 600 Evler Muhtarı Zeki Sertgöz'de yaz aylarının gelmesiyle birlikte stadyum arkasına yerleşen göçebelerden rahatsızlık duyduklarını kaydetti.

"YATIRIM VE HİZMETLER BELİRLİ BİR PROGRAM DAHİLİNDE DEVAM EDECEK"
Muhtarların talep ve sıkıntılarını Başkan Yardımcısı Mirza ve Yalçın Cömert'le birlikte not alan Pekel, toplantı sonunda belediye olarak yaptıkları ve yapacakları projeleri anlattı. Belediye yönetimi olarak göreve başlamalarının üzerinden 1,5 ay geçmiş olmasına rağmen ekibiyle birlikte haftasonları da dahil gece saatlerine kadar çalıştıklarını ifade eden Pekel, belediyenin içinde bulunduğu maddi sıkıntı ve borç yüküne rağmen birçok çalışmaya da imza attıklarını söyledi.

Bizzat kendisi tarafından bütün çalışmaların devamlı olarak yerinde incelendiğini ve takip edildiğini ifade eden Başkan Pekel, "Öncelikle tüm sorunların tespitini gerçekleştirip, belirli bir plan ve program dahilinde bütçeninde elverdiği şekilde bu çalışmaları yürüteceğiz. Kimse merak etmesin biz yatırımlar ve hizmetler için gerekli parayı buluruz, borçlarımızı da öderiz. Bandırma'nın kaynakları bunun için yeterli olacaktır. Ancak bütün herşeyin biranda olmasını beklemeyin. Elimizde sihirli değnek bile olsa bu kadar kısa sürede bu sorunların üstesinden gelinmez, bunların hepsi zamanla ve belirli bir program dahilinde yapılacak.

Paşabayır Mahallesi Mehmetçik ve Ahmet Taner Kışlalı caddelerinde sağlığa zararlı maddeler içeren içme suyu hattı ile yağmur suyu kanallarını değiştiriyoruz. 100. Yıl ve Levent Mahallesi'nde parke ve çevre düzenlemesi yapılıyor. Diğer mahallelerimizde çocuk parkları yeşil alanlar yapmak parke ve asfalt için çalışmalar yapıyoruz. Temizlik hizmetlerinde bizden kaynaklanmayan sıkıntılar vardı bunları çözdük, yaz aylarının gelmesiyle birlikte ilçede sinekle mücadele için ilaçlama başlattık. Sizden gelen talep ve sıkıntılarda değerlendirilerek kalan bütün işlerde yapılacaktır. Belediye yönetimi olarak mahalle muhtarlarımızla sorunların çözümü için ortak çalışacağız, kapılarımız 24 saat sizlere açıktır" dedi.
(MEY)
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 10:19:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?