6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Başkan Saka'ya sevgi gösterisi

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Güre beldesinde 5 dönemdir belediye başkanlığı yapan Kamil Saka, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından aday gösterilmeyince bağımsız olarak seçimlere katılacağını açıkladı.

Güre Belediyesi'nin Afrodit Termal tesislerinde toplantı yapan Belediye Başkanı Kamil Saka, adaylık konusunu vatandaşlara danıştı. 29 Mart seçimlerinde partisinden aday gösterilmeyerek, akrabası olan Süleyman Saka'nın aday olarak açıklandığını belirten Kamil Saka, halkın isteği ile 5 dönemdir başkanlık görevini yürüttüğünü ve yine halkın desteği göreve talip olduğunu söyledi.

Duygulu bir konuşma yapan Saka'yı yaklaşık 400 Güreli dinledi. Salona gelen Demokrat Parti (DP) eski Edremit İlçe Başkanı ve Edremit Belediye Başkan adayı Erman Akçay, Saka'ya DP'den adaylık teklif etti. Bu teklifi değerlendireceklerini belirten Saka, DP'li grubun solandan ayrılmasının ardından teklifi halka sordu. Güreliler, Saka'nın bağımsız aday olmasını istedi.

Halkın isteği doğrultusunda hareket edeceğini söyleyen Saka, "Partimiz olan CHP bizi dışlamıştır. Bu dışlama olayı geçen yaz genel başkan Deniz Baykal'ın Körfez ziyaretinde de hissedildi. Biz bunu o günden gördük. Deniz bey geldiği zaman Kamil Saka onu içeri almayacak dediler. Fakat konu bu değildi. Ben sadece o günlerde açılacak bir tesisimizin olmadığını ifade etmiştim. Yine de kapalı spor salonu inşaatımızı tamamlayarak açtırmayı düşündüm. Fakat benden otel inşaatını istediler. Biz kabul etmedik. CHP'nin hiçbir başkanına ben hiçbir zaman saygısızlıkta bulunmadım. Yarım durumda ve daha bitmemiş bir tesisi nasıl açtırabilirdim? Yapsaydım, bu Erbakan'ın temellerine dönerdi. Biz politikanın namuslu ve dürüst biçimde yapılmasını öğrendik ve uyguladık. Ben size hiçbir zaman rant vaat etmedim. Halkı 1, 2, bilemedin 3 kez kandırabilirsiniz. Ama sürekli kandıramazsınız. 23 yıldır sizlerin desteği ile bu görevi yürüttüm. Türkiye'de en uzun süre belediye başkanlığı görevinde bulunan kişisiyim. Hakkımda en ufak bir suiistimal davası açılmadı. Sizlerin başını hiçbir zaman eğdirmedim. Sizlerin isteği doğrultusunda gittik, CHP'ye adaylık başvurumuzu bıraktık. Ama kabul edilmedi. Biz hatasız görev yaptık. 13 bin zeytin ağacımızı 16 bin 300'e çıkarttık. Bizi sırtımızdan hançerleyen gurup da aramızdan ayrıldı. Biz doğruyuz, haklıyız ve güçlüyüz. Ben sizlere güveniyorum. Seçimlerde izleyeceğim yol, sizlerin istekleri doğrultusunda olacaktır" dedi. Eline mikrofonu alan bazı vatandaşlar ise, başkanlarına olan sevgilerini dile getirerek, bağımsız aday da olsa kendisine oy vereceklerini söyledi.

Başkan Kamil Saka, konuşması esnasında zaman zaman duygulandı ve gözleri doldu. Saka'nın konuşması sırasında bazı vatandaşlar da gözyaşlarını tutamadı. Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından vatandaşlar, başkan Saka'nın yanına giderek sevgi gösterilerinde bulundu. Saka'yı tebrik eden vatandaşlar, ona sarılarak ağladı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 13:22:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?