6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Başkan Sarı adaylıktan çekildi!

Balıkesir'in Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, AK Parti'deki belediye başkan aday adaylığı müracatını geri çektiğini belirterek, "Ben partimden istifa etmedim. Eğer Başbakanımız beni ararsa devam etmemi isterse her türlü görevi tekrar kabul etmem söz konusudur" dedi.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, yerel seçimlerle ilgili olarak başkanlık makamında basın toplantısı düzenledi. Aynı zamanda ilçe genelindeki belediyeye ait anons sisteminde de vatandaşa yayınlanan basın toplantısını basın mensuplarıyla birlikte çok sayıda vatandaş da başkanlık makamında izledi.

Başkan Sarı'nın konuşması sırasında toplantıyı izleyen vatandaşlar sık sık alkış ve Sarı'yı destekleyen sloganlar attılar. 2009 yerel seçimlerinde belediye başkanı olmak için aday olduğu AK Parti'den adaylık müracatını geri çektiğini ifade eden Başkan Sarı konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Maalesef 1980'den beri tüm siyasi partiler, parti içi demokrasiyi reddeder bir yaklaşımla birtakım kişi ve çevrelerin iki dudağının arasından çıkacak lafa göre karar alır duruma gelmişlerdir. Ben onlarca yılını memlekete hizmet etmeye adamış bir ailenin evladıyım. Esasen 1989 yılında eğitimimi ve askerliğimi tamamladıktan sonra döndüğüm ilçemde, siyasetten uzak durmaya çok çalıştım. Ancak ecdadımın halkın üzerinde bıraktığı dürüstlük, çalışkanlık, hayırseverlik, doğruluk imajı halkın benimde siyasete girmem için baskı yapmasına neden oldu.

Bir süre direnmeme rağmen sonunda bende halka hizmet etmenin dünyevi kazanımlardan daha büyük haz olduğuna karar verdim. Bu kararı verirken kimseye güvenerek yada kimseden icazet alarak değil tamamen tabandan halktan gelen desteğe güvenerek yola çıktım. Ve halka hizmet hakka hizmet düşüncesi ile doğruluktan ayrılmadan haktan ve halktan başka hiç bir güçten korkmadan doğru bildiğimi yapmaya çalıştım. Siyasete 1989 yılında elinde mikrofon yanında demço lakaplı Hasan Zengel'le eski arabada sokak sokak gezerek başladım. O günlerde mimar olmuş ilçeme geri dönmüştüm.

Bazı çevreler koskoca mimar bir roman çocuğu ile sokak sokak gezip siyaset yapıyor diye aşağılamaya kalktı. Ama siyaset halkla yapılır ve ne çağdaş hukuk devletleri nede yüce allah hiç kimseye dili ırkı rengi için ne üstünlük nede alçaklık hükmetme yetkisini vermemiştir. Siyasete tabanda başlamış biri olarak allah bana istediğim her mertebeyi, her heyecanı nasip etti. Halkımda beni hiç utandırmadı. 1994 yılında belediye meclis üyeliği adaylığımda,1999 ve 2004 yıllarında belediye başkanlığı adaylığımda ve bu günde yapılan tüm kamuoyu araştırmalarında yüzde 70 gibi ezici bir çoğunlukla bana destek olan ve sevgisini gösteren tüm hemşehrilerime sonsuz teşekkürler ediyorum.

Siyasete rahmetli Turgut Özal'a hayranlığımdan dolayı anavatan partisinde başladım. 2002 yılında Ak Parti kurulma aşamasına gelene kadarda gönlüm hep Anavatan Partisi'nde oldu. Ancak rahmetli Özal'dan sonra bu gün başbakanımız olan Recep Tayyip Erdoğan, millete hizmet için kollarını sıvadığında belediye başkanı olarak kendisini aradım ve yardım etmek istediğimi söyledim. Oda gerekli kişilere talimat vererek ilçede teşkilatlanma yapılırken benle görüşmelerini sağladı. Ancak daha sonra bir takım çevreler benim olmamdan rahatsız olunca devre dışı kaldım. Başbakanımız daha partiyi kurmadan Bandırma Müsiad'ı ziyarete geldiğinde ona hoşgeldin deme cesaretini gösteren tek siyasetçi bendim.

Hiç kimseden korkmadan gittim karşıladım. Daha sonra kendisi Ak Parti'yi kurdu ve milletimizde onu başının tacı yaptı. 2004 yılında yerel seçimler öncesi son anda Başbakanım beni Ankara'ya çağırtarak Ak Parti'den aday olmamı emretti. Bende bana verdiği görevi yerine getirmek için Ak Parti teşkilatı aleyhimde çalışmasına rağmen 2004'te bana tevdii ettiği görevi yüzümün akıyla başardım ve Erdek ilçesine Ak Parti bayrağını diktim. Geçen beş sene içersinde Başbakanın bize olan güvenini kıskanan çevreler oldu. Maalesef Başbakanımızın bu teveccühünden dolayı hep dışlandığımızı hissederek bu güne kadar geldik. Teşkilat olarak ilçemizde 2002 seçimlerinde 1600 civarındaki Ak Parti oyunu 2004 yerel seçimlerinde 5069'a, 2007 genel seçimlerindede 3200' e çıkardık. Genel seçimlerde oy oranını yüzde yüz arttırdık"

Erdek'teki rant ve siyasi hesapların bazılarının iştahını kabarttığını ifade eden Başkan Sarı, "Bugün geldiğimiz noktada anlaşılan şudurki Erdek ilçesindeki rant ve siyasi hesaplar bazılarının iştahını kabartmaya devam etmektedir. Bu ilçede benim dürüst siyaset yapmam yasa ve hukuka saygılı olmam hiç kimseye haksız maddi bir kazanım vermemeye çalışmam, siyaseti maddi kazanım olarak gören çevreleri rahatsız etmiştir. Bu rahatsızlık bir takım çıkar çevrelerinden bazı vekillere oradan parti genel merkezine, oradanda Başbakanı rahatsız edecek noktaya kadar varmıştır. Bu aşamada benim görevim Erdek'teki rantı pastayı paylaşmaya çalışan kesimleri Başbakan'a bildirmektir.

Bunuda Ziya İlgen vesilesi ile defalarca yaptım. Şimdi Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı ülke ölçeğinde iç siyasi sıkıntıları, dünya ölçeğinde de tüm dünyayı ilgilendiren sıkıntıları aşmaya çalışırken, bu kadar büyük dert ve sorunlarla uğraşırken, birde Erdek'teki kişselleşmiş sıkıntılarla uğraşsın istemiyorum. Bizim tek rüyamız tek dünyamız Erdek. Başbakanımızın rüyası Türkiye. Tüm Türkiye'deki ve dünyadaki sıkıntıları aşmaya çalışırken birde bizim kişisel mücadelemiz onu yorsun istemiyorum. Ve Başbakanımızı rahatlatmak için 2009 yerel seçimlerinde belediye başkanı olmak için aday olduğum Ak Parti'den adaylık müracatımı çekiyorum" şeklinde konuştu.

"PARTİMDEN İSTİFA ETMEDİM"

Başkan Hüseyin Sarı basın mensuplarının soruları üzerine ise, kendisiyle ilgili hiçkimsenin en ufak bir yolsuzluk iddiasında bulunamayacağını söyledi. Başkan Sarı, Başbakanın çağırması halinde her türlü görevi yapmaya hazır olduğunu belirterek "Genel merkezimizden Başbakanımız bize partiden adaylık konusunda görev verirlerse, devam etmemi isterlerse ben yeniden AK Parti'den aday olurum. Sayın Başbakanım bana siyaseti bırakmamı söylerse hemen bırakırım. Ancak görev vermezlerse benim partiden aday olmamı istemedikleri takdirde, o zaman partimin ilçe teşkilatıyla birlikte durumu değerlendirir ve bir karar veririz. Bunu zaman gösterecek.

Ben AK Parti'den istifa etmedim. Bundan sonra ben Erdek'te siyasete başlarken bana inanan ailemin bugüne kadar ortaya koyduğu ilkelere inanan insanlarla değerlendirme yapmak zorundayım. Ben siyasete tek başıma girmedim. Ama bugün itibariyle benim şahsi kanaatim siyaseti bırakmaktır. Ama buna özgürlüğüm olmadığının da bilincindeyim. Ama buradaki ekip arkadaşlarım dostlarım benimle ilgili ileriye dönük beklenti içinde olduklarını biliyorum. Teşkilatım benle ilgili bir karar alırsa buna uymak durumundayım.

Onlar benle bu işe başladılar, onların yarı yolda bırakmamak devam ettim. Kimseden korkup kaçmam, kimseden icazet almadan burda oturduğum bir gerçek. Teşkilatım ne derse ben onu yapacağım. Başbakanla son süreçte birebir görüşmedim. Eniştesi Ziya İlgen'le görüştüm. Sonuçta ben AK Parti'den istifa etmiyorum, adaylıktan çekiliyorum. İstifa edersem de Başbakanımla helalleşerek istifa etmek isterim. Bu noktada ben varım iddiasında olduğumu milletvekillerine rağmen ben varım dememek için adaylıktan çekiliyorum. Eğer Başbakanımız beni ararsa devam etmemi isterse her türlü görevi tekrar kabul etmem söz konusudur. Ben 2 dönemdir belediye başkanıyım.

Namusumla şerefimle bugüne kadar görev yaptım. Hiçkimse benim hakkımda en ufak bir şekilde yolsuzluk iddiasında bulunamaz. Bulunan arkadaşları da burada Cumhuriyet Meydanı'nda rus ruleti oynamaya davet ediyorum. 2004 yılındaki genel seçimlerinde de birçok partiden teklif aldım. Ancak bugün için şimdiye kadar hiçbir siyasi partiyle bugüne kadar görüşme yapmadım. Hiçbir şekilde herhangi bir siyasi harekete girip girmeme konusunda görüşme yapmadım. Kapalı kapılar ardından hiçbir zaman siyaset yapmadım" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 23:53:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?