3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Başkan Sarı yeniden aday

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, yerel seçimlerde üçüncü dönemi için belediye başkanlığına yeniden aday olacağını açıkladı. 

Erdek'te başlattığı projelerini tamamlamak için bir dönem daha belediye başkanlığı görevine talip olduğunu belirten Başkan Hüseyin Sarı, ortaya çıkan iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve AK Parti'den ayrılarak başka bir partiye geçmesinin söz konusu olmadığını söyledi. Bir belediye başkanının başarılı olması için istikrarın şart olduğunu ifade eden Sarı, "Oturmuş, gelenekselleşmiş demokrasi kültürleri olan ülkelerde, seçilmiş kişiler 1. dönemlerinde konuya vakıf olup projeleri ortaya çıkartıyor. İkinci dönemlerde bu projeleri hayata geçiriyor, üçüncü dönemde ise toplum adına yaptığı bu projelerin meyvaları alınmaya başlıyor. Ancak Türkiye'ye baktığınız zaman çoğu seçilmiş kişi 1 yada 2 dönemde gitmiştir. İstikrar olduğunda atılan adımlar sonuç getiriyor. Ben 3 dönemi kendime hedef olarak belirledim. İnsan seçilince herşeyi hemen değerlendirebileceğini sanıyor. Ancak yapmak istediğiniz birçok şeyi hemen yapamıyorsunuz. Maddi kaynaklar, bürokrasi uzun zaman alıyor. Her siyasetçi hayallerini gerçekleştirmek ister. Ben bunun 15 yıllık bir sürede olabileceğini düşünüyorum. Erdek için yaptığımız projeleri hayata geçirebilmek için bu dönemde de adayım" dedi. 

İlkelerine çok ters olmadığı sürece kolay parti değiştiren kişi olmadığını söyleyen Sarı, "Hala Türkiye'de AK Parti'nin alternatifi olmadığını düşünüyorum. Her seçim öncesinde diğer partilerden teklif aldım. Birçok siyasi parti benim aday olmamı isteyebilir. Bu benim oynak olduğumu göstermez, aksine başarılı bir belediye başkanı olduğumu gösterir. Bu seçim öncesinde başka partiden teklif gelmedi. Başka partiye geçeceğim yönündeki dedikodular bizi yıpratmak için ortaya atılan laflardan başka birşey değildir. Benim aday olma problemim yok, ancak partim beni aday göstermezse o zaman başka düşünebilirim. Ben buraya 10 yıl emek verdim ve Erdek adına emeklerimizin karşılığını alabilmek, projelerimizin tamamlanması için bir dönem daha adayım" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 20:16:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?