6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Başkan Sarı'dan bürokrasi tepkisi

Balıkesir'in Erdek İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Türkiye'deki bürokratik engellerin çokluğundan yakınarak, "Her yere yerleşmiş bürokrasiyi kırmak mümkün değil. Ben belediye başkanı oldum, ufak bir ilçenin belediyesindeki bürokrasiyi bile 2 senede çözemedim" dedi. 

Bandırma Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (Bansiad) toplantısında konuşan Başkan Hüseyin Sarı, bürokratik engeller yüzünden yapılacak işlerin geciktiğine dikkat çekti. Türkiye'de her alana yerleşmiş ve kemikleşmiş olan bürokrasiyi kırmanın mümkün olmadığını ifade eden Sarı, "Her alana yerleşen bürokrasi sürekli önümüze engeller çıkartıyor. Belediye Başkanı oldum, 2 yılda kendi belediyemdeki işleyişi, bürokrasiyi çözemedim. Ufak bir ilçenin belediyesinde bile bu kadar bürokratik engel çıkıyorsa, gerisini siz düşünün. Bizler belediye başkanı olurken, size şu kadar maaş veririz denilmedi. Biz hizmet etmek için başkanlığa aday olduk. Ancak bürokratik engeller ve ekonomik sıkıntılar hizmet etmemizi engelliyor. Norm kadro yasasının getirdikleri ortada, işçi çıkarmamız isteniyor. Kimse kızmasın, gücenmesin ama belediye başkanlarının devlet nazarında bir ticaret odası başkanı kadar haysiyeti yok" şeklinde konuştu. 

Türkiye'de siyasetçiyi öğütme devrinin başladığına dikkat çeken Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, "Geçtiğimiz yıllarda belediyeyle iş yapan bir firmayla ödemeler konusunda icralık olduk. Firma sahibiyle görüştüm ve çek kullanma teklifi sundum, sağolsun borcu ertelemeyi kabul etti. Ancak görüşmemizde bana 'Senden adam olmaz' dedi. Sebebini sorduğumda ise aldığım cevap çok düşündürücüydü. Firma sahibi 'Ben 7 belediyeyle iş yapıyorum, hepsinin de belediye başkanlarıyla ortak çalışıyorum. Sistem böyle işliyor' dedi. Maalesef Türkiye'deki şartlar belediye başkanlarını da, işadamlarını da bu duruma getirmiş" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2006 Cuma 00:59:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?