3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Başkan Uğur, öğrencilerle buluştu

Balıkesir Belediye Başkanı Sabri Uğur, özel bir lisede bir araya geldiği öğrencilere bu dönemin değerini iyi anlamaları gerektiğini söyledi. 

İnsanların yaşamları boyunca kullandıkları bilgi ve becerilerin çok büyük bölümünün lise çağlarında öğrenildiğini belirten Başkan Uğur, öğrencilere, "Lise yıllarını boşa harcamayın" diye nasihat etti. 

Belediye Başkanı Sabri Uğur, özel bir okuldan gelen davet üzerine liseli öğrencilerle sohbet etti. Burada öğrencilere hitap eden ve sorularını cevaplayan Başkan Uğur, insanların yaşadıkları her anda, yaptıkları her işte ve harekette muhakkak surette bir bilgi kullanmak durumunda olduklarına dikkat çekti. Sabri Uğur, "İnsanlar için bilgi olmadan hayat olmaz. Yemek yiyeceğiniz zaman bile yiyeceğiniz şeyler hakkında bilgiye sahip olmanız lazım. Bu açıdan, üzerinde durulması gereken ilk şey bilginin kaynağının ne olduğu ve bu kaynağın ne derece sıhhatli olduğu yada olmadığıdır. Sağlam kaynaklardan alınan sağlam bilgiler insanı güçlü yapar" dedi.

"İNSANLARIN EN HAYIRLISI İNSANLARA FAYDALI OLANDIR" 

Belediye Başkanı Sabri Uğur, nesiller arasında sıklıkla yaşanan dil farklılıklarına da temas etti. Başkan Uğur, bilginin toplanmasında ve analiz edilmesinde insanların dillerine olan hakimiyetlerinin önemine işaret ederek kendi dilini konuşurken bile ancak 300 kelime kullanan insanların hayata fazla bir katkılarının olamayacağını söyledi. İnsanların, yaşamları boyunca diğer insanlara ne kadar faydalı olduklarının önemi üzerinde duran Başkan Uğur, "İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır. Yaptıkları çalışmalar ve yaşama biçimleri ile diğer insanlara faydası olamayanlar zarardadır. Bu gibi insanlar, topluma hiçbir katkı yapmadan sadece tüketerek yaşarlar. Halbuki üreterek yaşamak insan olma onurunun temelidir" dedi. 

Kendisini büyük bir dikkat ve heyecanla dinleyen öğrencilerin sorularını da cevaplayan Başkan Uğur, yaptığı işlerle ilgili olarak içinde yaşadığı topluma hesap vermesi ve göreve seçilerek gelmiş olması nedeni ile bir şehirdeki en önemli hizmet makamının Belediye Başkanlığı olduğunu söyledi. Sabri Uğur, konuşmanın sonunda tüm öğrencilerle topluca hatıra fotoğrafı çekildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 13:46:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?