3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Batan gemi daha önce de arızalanmış

Bandırma ilçesinde 73 kamyon ve 2 otomobille batan Hayat N isimli Ro-ro gemisinde bir ay önce de asansör arızası meydana geldiği ve araçların 10 saat mahsur kaldığı ortaya çıktı. Kamyon sürücüsü Emin Demir, 8 Ağustos günü un yüklü kamyonuyla 10 saat mahsur kaldıklarını ve gemi kaptanının kendilerine bu konuyla ilgili yazılı bir belge verdiğini söyledi. 

Dün gece Bandırma'dan Ambarlı'ya doğru hareket ettikten kısa süre sonra batan Hayat N isimli gemiye 7 Ağustos gecesi un yüklü kamyonuyla bindiğini ifade eden kamyon sürücüsü Emin Demir, şöyle konuştu: "İstanbul'a vardığımızda geminin asansörünün dişlilerinde arıza meydana geldi. 8 Ağustos sabahı Ambarlı'ya varmamıza rağmen arızadan dolayı 10 saate yakın mahsur kaldık. Arıza giderildikten sonra araçları ve yükümüzü indirdik. Bu durumla ilgili gemi kaptanı Mithat Altın imzasıyla bize yazı verildi. Bu belgeye istinaden mağduriyetimizden dolayı bir sonraki yolculuğumuzda ücret alınmayacağı söylendi. Ancak dün gece gemiye bindiğimde yine benden ücret istediler. Buradaki yetkililer, durumdan haberdar olmadıklarını söylediler." 

Gemide dün gece kamyonunun battığını söyleyen Emin Demir, zararın telefasi için bir açıklama beklediklerini, kendi canlarını kurtardıkları için mutlu olduklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 15:58:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?