6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Batan gemiden kurtulan kaptan evinde

Karadeniz'de 2 hafta önce fırtına nedeniyle batan geminin kaptanı Bahattin Özgün, memleketi Balıkesir'in Bandırma İlçesi'ne geldi.
 
Kırklareli'nin İğneada Koru Burnu açıklarında 13 Ekim'de yakalandığı fırtınada su alarak batan ve 3 mürettebatı denize düşerek boğulan Komor Adaları bayraklı "Magic" isimli kuruyük gemisinin kaptanı Bahattin Özgün, yaşadığı dehşet anlarının şokunu atlatmaya çalışıyor.
Gemi batarken kurtarma botuyla gemiden ayrılan ve Sahil Güvenlik hücumbotları tarafından 6 arkadaşıyla birlikte kurtarılan Özgün, gemide bulunan 10 mürettebattan 3'ünün boğularak öldüğünü söyledi. Gemi su alarak batmaya başlayınca kurtarma sandalına bindiklerini anlatan Özgün, "Gemimizde bulunan mürettebattan Hüseyin Ünal, Gürcistanlı Dalit Lasovyan ve Ukraynalı Jeonit Aleexsis, ne yazık ki kurtulamayarak Karadeniz sularında kayboldu. Ben ve 6 arkadaşım kurtarma botuna bindikten sonra olay yerine gelen Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı hücumbotlar tarafından kurtarıldık. Olayın ardından bir süre İğneada'da kaldıktan sonra memleketim Bandırma'ya geldim" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2006 Cuma 16:45:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?