6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Batan geminin yükü çıkarılıyor

Balıkesir'in Bandırma Limanı çıkışında 14 Eylül 2008 tarihinde batan Hayat N isimli Ro-Ro gemisinde sürdürülen kurtarma çalışmaları kapsamında geminin içindeki malzemelerin çıkartılmaya başlandığı belirtildi.

Aralık ayında Solar Denizcilik Arama Kurtarma şirketi tarafından başlatılan gemi enkazındaki çalışmalar kapsamında bugüne kadar geminin güvertesinde ve deniz dibinde bulunan toplam 33 kamyonun su yüzüne çıkartıldığı kaydedildi.

Çalışmalar kapsamında geminin içerisindeki malzeme ve yüklerin de çıkartılmaya başlandığı belirtildi. Şirkete bağlı dalgıçlar ve gemi enkazının bulunduğu bölgeye kurulan yüzer platform üzerindeki vinçle sürdürülen çalışmaların önümüzdeki haftalarda da devam edeceği kaydedildi.

Geminin içinin mümkün olduğu kadar boşaltılarak hafifletileceği ve geminin hazırlanacak kurtarma planına göre önümüzdeki aylarda su yüzüne çıkartılması için çalışmaların başlayacağı öğrenildi.

14 Eylül 2008 akşamı 106 yolcu ve mürettebat, 73 kamyon ve 2 otomobille birlikte Bandırma-Ambarlı seferini yapan Hayat N isimli Ro-Ro gemisi, Bandırma Limanı çıkışında batmıştı. Kazada 3 kamyon sürücüsü hayatını kaybederken, kaybolan 2 kişi ise bulunamadı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 23:45:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?