5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

BAÜ'de Alkan dönemi

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ'NİN YENİ REKTÖRÜ PROF. DR. MAHİR ALKAN OLDU

Balıkesir Üniversitesi'nin (BAÜ) yeni rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan oldu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bugün atamalarını yaptığı 15 üniversite rektörü içerisinde bulunan BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, bunun bekledikleri bir sonuç olduğunu, ancak Cumhurbaşkanı tarafnıdan atanmaktan ayrıca mutluluk ve onur duyduğunu söyledi.

 

YÖK 3 İSİM SUNDU

BAÜ'de 21 Ekim tarihinde yapılan rektörlük seçimlerinde 393 akademisyen oy kullandı. 3'ü boş çıkan oyların üçte birini alan Prof. Dr. Mahir Alkan birinci olurken, 2 oy da geçersiz sayıldı. Geçerli olan toplam 385 oydan Prof. Dr. Mahir Alkan 130 oy aldı. Toplam 8 adayın yarıştığı rektörlük seçimlerinde Mahir Alkan'ı 70 oy ile yeniden aday olan mevcut rektör Şerif Saylan ve 69 oy ile Prof. Dr. Bedriye Kılıç Tunçsiper takip etti. Balıkesir'deki seçimlerin ardından YÖK'e gönderilen 6 isim üzerinde yapılan değerlendirmede YÖK tarafından Cumhurbaşkanlığı makamına yine bu üç isim sunuldu. İngiltere Kraliçesi'nin, "Yılın Devlet Adamı" ödülü verdiği Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bu tören için gittiği yurt dışı programının ardından ülkeye döndükten sonra bugün atama bekleyen 15 üniversitenin yeni rektörlerini atayıp onayladı.

İŞTE YENİ REKTÖRLER

Cumhurbaşkanlığı köşkünden yapılan açıklamada yeni rektörler basın aracılığıyla kamuoyuna duyuruldu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Yükseköğretim Kurulu'nun önerdiği adaylar arasından şu rektörlerin atamaları yapıldı;

"Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğüne Prof.Dr. Mustafa Birincioğlu, Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğüne Prof.Dr. Mahir Alkan, Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğüne Prof.Dr. Mehmet Pakdemirli, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörlüğüne Prof.Dr. Mustafa Şahin, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörlüğüne Prof.Dr. Orhan Şahin, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörlüğüne Prof.Dr. Mustafa Güden, Kafkas Üniversitesi Rektörlüğüne Prof.Dr. Sami Özcan, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğüne Prof.Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden Sezer Şener Komsuoğlu, Mersin Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden Prof.Dr. Kemalettin Suha Aydın, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörlüğüne Prof.Dr. Yalçın Karayağız, Muğla Üniversitesi Rektörlüğüne Prof.Dr. Mansur Harmandar, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğüne Prof.Dr. Hüsnü Salih Güder, Sakarya Üniversitesi Rektörlüğüne Prof.Dr. Muzaffer Elmas, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörlüğüne Prof.Dr. Mahmut Özer."

ALKAN: "CUMHURBAŞKANIMIZIN ATAMASI AYRI BİR MUTLULUK"

İHA muhabirine konuşan BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından atanmasının ayrı bir mutluluk ve onur olduğunu vurguladı. Atamayı beklediği bir sonuç olarak değerlendiren Mahir Alkan, "Üniversitemizdeki seçimlerde arkadaşlarımız oyların üçte birini bize uygun gördüler. Evet bu sonucu bekliyorduk, ancak, sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle atanmaktan ayrıca mutlu olduk. Şimdi planladığımız proje ve çalışmalarımızı gerçekleştirmek için çalışacağız. İnşallah muaffak oluruz. Bu görevimden dolayı çok mutluyum" dedi.

Bu arada, BAÜ'de rektörlük görevinin devir tesliminin bu hafta sonuna kadar yapılması bekleniyor. Kurban Bayramı'na rektör olarak giren Prof. Dr. Mahir Alkan'ın evinde ise çifte bayram esvinci yaşandı.

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ'NİN YENİ REKTÖRÜ PROF. DR. MAHİR ALKAN OLDU
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ'NİN YENİ REKTÖRÜ PROF. DR. MAHİR ALKAN OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2010 Çarşamba 19:05:02
Güncelleme :11 Kasım 2010 Perşembe 09:19:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?