3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

BAÜ'de başörtüsü yasağı sürüyor

Balıkesir Üniversitesi'nde (BAÜ) türbanla ilgili eski uygulama devam ediyor. Öğrencilerin ısrar etmemesi sebebiyle de bir sorun yaşanmazken, üniversitede kantin dahil kapalı hiçbir bölüme başörtülü olarak girilmesine izin verilmiyor. Bazı öğrenciler ise harçlarını yatırmak için girdikleri sıradan türbanlı oldukları için çıkarıldıklarını iddia etti. 

Üniversitelerde başörtüsü serbestliğini temin eden Anayasa değişikliği Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onaylamasının ardından bugün yürürlüğe girdiği halde, BAÜ'deki türban yasağı henüz sona ermedi. Rektörlüğün, YÖK Başkanlığı'ndan başörtüsü serbestliğiyle ilgili bir tebliğ yapılmadığı için eski uygulamayı sürdürdüğü bildirildi. BAÜ Necatibey Eğitim Fakültesi'nde (NEF) harç yatırmak için sıraya giren bazı türbanlı öğrenciler de başörtülü oldukları için sıradan çıkarıldıklarını, harçlarını yatıramadıklarını söyledi. Yürürlüğe giren yasanın verdiği hak ile başörtülü olarak derslere girmeyi beklediklerini ifade eden eğitim fakültesi öğrencileri, "Okula daha yazı gelmediği için giremiyoruz. Yeni yasayla beraber yönetmelikte belirtildiği şekilde başörtülü olarak girebileceğiz. Daha yazı gelmediği için başörtülü olarak girmemizi izin verilmeyecekmiş. Az önce de harç kuyruğunda sıradan çıkarıldık, başörtülü olduğumuz için. Kameralı sistem varmış içeride, bizi çekiyormuş o yüzden sıradan çıkarıldık. Üniversiteler evrenkent diyorlar, her türlü özgürlük ortamının olduğu bir yerse biz de başımız kapalı olarak girebilmeliyiz, herkes istediği gibi girebilmeli" diyerek düşüncelerini ifade ettiler. 

BAÜ Rektörü Prof. Dr. Şerif Saylan, geçen hafta sonu düzenlediği basın toplantısında, türban hususunda kanunlar neyi gerektiriyorsa aynen uyacaklarını açıklamıştı. BAÜ'de, YÖK'ten gelecek yazılı tebliğin ardından kanunların uygulanacağı tekrarlandı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 16:38:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?