7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

BAÜ'den müthiş buluş

Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hayrullah Derici, "Sindenafil" adlı ilacın dokuda yeni damar oluşumunu artırarak yara iyileşmesini belirgin bir şekilde hızlandırdığını saptadı. Derici, uluslararası katılımın olduğu Ege Cerrahi Kongresi'nde sunduğu çalışmasıyla, "En iyi ikinci çalışma" ödülü kazandı.

DÜNYA İLK DEFA FARK ETTİ
BAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Erentürk, öğretim üyelerinin yaptığı bu çalışmanın çok büyük önem taşıdığını belirterek Hayrullah Derici'yi çalışmasından dolayı kutladı. BAÜ Tıp Fakültesi olarak bundan gurur duyduklarını kaydeden Selim Erentürk, Doç. Dr. Hayrullah Derici'nin bu çalışmasının, 23-26 Nisan 2009 tarihleri arasında İzmir Çeşme'de gerçekleştirilen uluslararası katılımlı Ege Cerrahi Kongresinde, "En iyi ikinci çalışma" ödülü aldığını açıkladı. Erentürk, "Doç. Dr. Hayrullah Derici, farelerle yaptığı çalışmasında, 'Sindenafil' adlı erektil disfonksiyon tedavisinde kullanılan ilacın, dokuda yeni damar oluşumunu artırarak yara iyileşmesini belirgin bir şekilde hızlandırdığını saptadı. İlacın bu özeliğinin daha önceden bilinmediği ve dünyada ilk kez bu çalışmayla ortaya konulduğu açıklandı. Çalışmanın sonuçları söz konusu ilacın gelecekte ameliyat yaralarının yada kaza sonucunda oluşmuş yaraların iyileşmesinde hastaya önemli avantajlar sağlayabileceği bildirildi" dedi.
BAÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hayrullah Derici'nin ortaya koyduğu ilacın yaraları daha hızlı biçimde iyileştirmesiyle ilgili özelliği, tıp dünyasında hayranlıkla karşılandı. Ameliyat ve kaza sonucu oluşan yaraların artık çok daha hızlı iyileşeceği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 07:56:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?