6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Baykal Burhaniye Festivali'ne katıldı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 20. Burhaniye-Ören Turizm, Kültür ve Sanat Festivali başladı. CHP genel başkanı Deniz Baykal’ında katıldığı festival açılışında Bandırma Belediyesi Bandosu Eşliğinde Santral garaj önünden Cumhuriyet meydanına kadar yürüyen ilçe halkı, büyük coşku yaşadı.

Cumhuriyet meydanında belediye başkanı Fikret Akova’nın anıta çelenk koymasının ardından gençlik merkezi folklor ekibinin gösterileri izleyenleri büyülerken çok sayıda vatandaş da Baykal’ın elini sıkmak için sıraya girdi. Deniz Baykal burada yaptığı konuşmada başkan Akova’nın başarılı çalışmaları ile gurur duyduğunu 2. döneminde Burhaniye’nin Akova ile çok daha ileriye gideceğini belirtti.

Festivalin uluslar arası olması gerektiğini belirten Baykal, memleket meselelerine de değindi. Kışlaya ve camiye siyasetin girmemesi gerektiğini belirten Baykal” Türkiye’nin kurumlarını bir birine düşürmeye kimsenin hakkı yoktur. Sorunlar var. Meydanı boş bırakmayız. Eşkiya hiçbir zaman hükümdar olamayacak. Türkiye tuzağa düşmeyecektir. Bu ülkede yaşayan herkes eşittir. Kışlaya ve camiye siyaseti sokmayalım” dedi Belediye başkanı Fikret Akova’da yaptığı konuşmada CHP genel başkanı Deniz Baykal’a teşekkür etti.

Başkan Akova” Burhaniye-Ören Turizm, Kültür ve Sanat Festivalinin bu yıl 20. sini gerçekleştiriyoruz. Bu yıl festivalimiz, cumhuriyetimize çağdaş uygarlık yolunda çok değerli hizmetler vermiş olan, Çağdaş yaşamı destekleme derneğinin iki yiğit öncüsü Prof. Dr. Türkan Saylan ve Prof. Dr. Türkel Minibaş’ın ölümsüz anılarına adanmıştır” dedi. Baykal’ın konuşmasının ardından sahneye çıkan CHP parti meclisi üyesi Faruk Demir’in seslendirdiği Sarı saçlım türküsü büyük alkış aldı.

Belediye başkanı Fikret Akova, Baykal’a Kuvvayi Milliye anıtının çerçevelenmiş bir maketini hediye etti. Baykal, Cumhuriyet meydanındaki törenin ardından Ören meydanında Prof. Dr. Türkan Saylan ve Prof. Dr. Türkel Minibaş anısına yaptırılan yolları da açtı. Festival açılışına Baykal’ın yanı sıra milletvekilleri ile kaymakam Ali Uslanmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2009 Cumartesi 11:22:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?