6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Bayramda rekor börek satışı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde Ramazan Bayramı, börekçilerin yüzünü güldürdü.

Özellikle Ramazan Bayramı sabahlarında bayram namazı kılındıktan hemen sonra ilçede börek satılan yerlerin önünde uzun kuyruklar oluşturuluyor. Yapılan araştırmada, bu bayram sabahı Ayvalık’ta yaklaşık 5 ton börek iki saat gibi kısa bir sürede tükendi.

İlçede bayram sabahı börek satışının yapıldığı Ayvalık merkezi, Aliçetinkaya Mahallesi ve Cunda Adası’nda toplam 18 pastanede ve ilçenin çeşitli noktalarından seyyar arabalarında börek satarak geçimini sağlayan 17 noktada, bayram sabahı yaklaşık 5 ton börek satıldı. Bayram sabahlarında, camii çıkışında vatandaşların börek satın alıp, bayram kahvaltısında börek yemeleri ilçede bir gelenek haline gelmiş durumda.

Ramazan Bayramında, seyyar ve sabit börek satışı yapılan ilçedeki 35 noktada yaklaşık 5 Ton börek kısa zamanda tükendi. Ayvalık Merkezde 8, Aliçetinkaya Mahallesi’nde 7, Cunda’da 3 satış noktasında börek satıcılarıyla yapılan görüşmeler ışığında ortalama her börekçi yaklaşık 135 kilogram börek satmış durumda.

Ayvalık’ta 1946 yılından bu yana vatandaşlara hizmet veren ‘Tatlıcı Talat’ unvanıyla bilinen Güler Tatlıhanesi işletmecisi Murat Üzgün, “Biz bu Ramazan Bayramı’nda yaklaşık yarım ton börek sattık. İnanın eğer risk alsaydık, bir o kadar daha börek çok rahat satılacaktı. Bayram günlerinde ve özellikle de Ramazan Bayramlarında börek satışımız her yıl bir önceki yıldan daha da fazla oluyor” diye konuştu.

Öte yandan bayram sabahı yaptıkları rekor satışla yüzleri gülen ilçedeki börekçi esnafı, bayram dışında börek satışlarının tatmin etmediğinden de dertli olduklarını belirtiyorlar.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2009 Salı 13:37:42
Güncelleme :22 Eylül 2009 Salı 13:44:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?