6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Baz istasyonlarına tepkiler artıyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki çarşı içinde bulunan onlarca baz istasyonu, ilçede faaliyet gösteren çok sayıda demokratik kitle örgütleri, bazı siyasi partiler ve vatandaşların tepkilerine neden oluyor. Baz istasyonu sahibi olan firmaların tepkilere cevap vermemesi, vatandaşların tepkilerini daha da arttırıyor.

İlçenin Talatpaşa Caddesi’nde bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı İlçe Müftülük binası üzerindeki baz istasyonu üzerinde önceki gün bakım ve onarım yapıldı. Çarşı içerisinde esnaf olan bazı vatandaşların baz istasyonu yetkililerine tepkilerini dile getirmesi, küçük çapta gerginliğe neden olurken, baz istasyonun bakım ve onarımını yapan taşeron firmanın teknik ekipleri, gelen tepkilerin muhataplarının kendilerinin olmadığını söylemesiyle, gerginlik kavgaya dönüşmeden önlendi.

İstasyonların, insan sağlığına olumsuz etkilerinin bulunduğu iddiasıyla ilçedeki bazı sivil toplum kuruluşları, baz istasyonlarının şehir dışına çıkarılmasını istiyor. İmza kampanyalarıyla kamuoyu oluşturabilmek için mücadele eden sivil toplum kuruluşlarına her geçen gün siyasi partilerin Ayvalık teşkilatlarınca da destek artıyor.

Kısa zaman önce, siyasi partiler içerisinde de en büyük tepkiyi Büyük Birlik Partisi Ayvalık İlçe Başkanlığı vermiş ve topladığı imzaları TBMM’ye göndermişti.
İlçe merkezinde faal durumda olan baz istasyonlarına tepkiler her geçen gün artarken, baz istasyonlarının yetkililerinin gelen tepkiler karşısında sessiz kalmaları dikkat çekiyor.

Bazı tepkili vatandaşlar, “Baz istasyonu sahipleri tepkileri kaale almazmışçasına umarsız davranmaları, bizleri daha da çok kışkırtıyor. Devletimizi yöneten siyasi parti vekillerinden, yerleşim birimlerinin tam ortasında ki bu baz istasyonlarının kaldırılması için gerekli yasaların bir an önce çıkarılmasını bekliyoruz” şeklinde yorumlar yapıyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 14:23:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?