3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Baz istasyonu ileriye çekilecek

Edremit ilçesine bağlı Kızılkeçili köyündeki okulun karşısına yapılan baz istasyonu sebebiyle köy halkının yaptığı eylem ve yürüyüş sonuç verdi. Baz istasyonunun 450 metre ileriye çekileceği öğrenildi. 

Kızılkeçili köyü girişindeki ilköğretim okulunun yaklaşık 30-40 metre karşısına özel bir GSM şirketine ait baz istasyonu kurulmasına köylüler tepki göstermişti. Köy çıkışında toplanan yaklaşık 200 köy sakini, çocuklarını da yanlarına alarak okula kadar yürüyüş yapmıştı. GSM şirketi ile muhtarlık arasında yapılan anlaşma neticesinde kurulan baz istasyonunun 450 metre ileriye çekilmesine karar verildi. 

Öğrenci velileri ise haberi aldıktan sonra çocuklarını yeniden okullarına göndermeye başladı. Konuyla ilgilendiklerini söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise Kızılkeçili'deki ilköğretim okuluna gün geçtikçe öğrencilerin gelmeye başladığını ve her şeyin normale döndüğünü söyledi. Köy halkı, baz istasyonunun okulun karşısında bulunmasına gösterdikleri tepkide haklı olduklarını ifade ederek, "Bizler köyümüzde baz istasyonu yapılmasına karşı değiliz. Fakat yüzölçümü geniş olan köyümüzde okulun karşısına yapılması bizi üzdü. Çocuklarımızda büyük bir tedirginlik vardı. Anlaşmaya varılmasıyla çocuklarımızı okullarına yollamaya başladık" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 21:00:39
Güncelleme :13 Ekim 2008 Pazartesi 21:03:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?