6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Baz istasyonu isyanı

Balıkesir'de, mahallelerinde baz istasyonu istemeyen vatandaşlar yetkililere büyük tepki gösterdi.

Cep telefonlarını yere atarak parçalayan mahalle sakinleri, baz istasyonundan dolayı ölümlerin ve hastalıkların arttığını belirtti.
Gümüşçeşme Mahallesi, 2. Akay Sokak'ta bir apartmanın çatısına yerleştirilen 4 adet baz istasyonu ile 50 metre mesafedeki Karanfil Sokak üzerinde bulunan 2 baz istasyonuna mahalle sakinleri büyük tepki gösterdi. Cep telefonlarını yere atan ve artık cep telefonu da baz istasyonu da istemediklerini belirten vatandaşlar mahallelerinde son zamanlarda artan ölüm ve hastalıkların da bu sebepten olduğunu iddia etti. 60 yaşındaki Fatma Adaşoğlu, "Ben 2 ay oldu ameliyat olalı. Kapıdan dışarıya çıkamıyorum, çıksam da hemen geri dönüyorum. Ben çok hastayım, bunlar alınacaksa alınsın. Zaten sağlığa zararlı diyorlar. Mümkünse bunu kaldırın, biz ayakta gezemiyoruz" dedi.

Aynı mahallede ikamet eden Mehmet Ali Değer isimli vatandaş da, "Rahatsız oluyoruz, tüm komşular rahatsız. Yetkililere bildirilmesini, valiliğe duyurmak istiyoruz. Komşular olarak binden fazla imza topladık. İmzalar yerine ulaştı mı onu da bilmiyoruz. Akşamları yatıyoruz, sabahları zor kalkıyoruz. Baş ağrısı ve buna benzer ağrılar var" dedi.

"ÖLÜM TEHDİTİ ALTINDAYIZ"
Aynı mahallede yakın aralıklarla çok sayıda insanın öldüğünü iddia eden bir kişiyse, "Benim babam kanserden öldü, 7 ay oldu öleli. Onun karşısında oturan Ümmühan ablamız vardı, o da öldü. Aralıkta biri vardı o öldü, hacı amca vardı öldü, biraz ilerideki sokakta bir teyze vardı o da öldü. Bunlar hep arka arkaya oldu. Biz her an hastalık, ölüm tehdidi altındayız" dedi.
Öte yandan, 4 baz istasyonu bulunan binanın çatısında güvercin besleyen Zafer Kurt isimli genç de, kuşlarının veriminin düştüğünü, güvercinlerin yavru vermez olduğunu hatta kuşlarının ölmeye başladığını belirterek tüm bunların da baz yüzünden olduğunu ileri sürdü. Yetkililere seslenen Zafer Kurt, "Baz istasyonları kuşlarıma zarar veriyor. Kuşlardan verimli yavru aldığımız olmuyor. Birkaç tanesi bu sabah öldü. Çevredeki insanların ciğerlerine de zarar verdiğini gördük. Kuşların ve bizim sağlığımıza zararlı bu baz istasyonlarının kaldırılmasını istiyoruz" dedi.

CEP TELEFONLARINI PARÇALADILAR
Gümüşçeşme Mahallesi'ndeki baz istasyonlarına tepki gösteren vatandaşlar sokakta toplanıp tepkilerini dile getirirken, bugüne kadar seslerini duyuramamaktan şikayet ederek yanlarında getirdikleri cep telefonlarını yerlere atarak parçaladılar. Bina sahibinin 4 baz istasyonuna karşı 70 bin TL. aldığını iddia eden bir vatandaş da, "Sağlık parayla değişilir mi, çocuklarımızın sağlığını satıyorlar. Yazıklar olsun" diye tepki gösterdi. Baz istasyonlarının mahallerinden kaldırılmasını isteyen 2. Akay Sokak sakinleri, yetkililerin artık seslerini duymasını beklediklerini belirterek eylemlerine son verdiler.

Öte yandan, söz konusu binalara konuşlandırılmış olan baz istasyonlarının teçhizatının bulunduğu kulübelerin üzerinde Türk Telekominikasyon kurumu'ndan alınmış olan onaylı güvenlik sertifikaları olduğu görüldü.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 17:42:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?