3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Baz istasyonuna kurşun yağmuru

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Kızılkeçili köyünde ilköğretim okulunun yakınına yapılan ve kaldırılmasına karar verilen baz istasyonu, tahrip edilip kurşun yağmuruna tutuldu. 

Kızılkeçili Köyü İlköğretim Okulu karşısına Ramazan bayramında kurulan ve köylülerin tepkisi üzerine yer değişikliği yapılması kesinleşen baz istasyonuna kimliği bilinmeyen kişi ya da kişilerce kurşun yağdırıldı. 

25 metrelik kulenin vidaları sökülerek devrilmesinin amaçlandığı bildirilirken, baz istasyonu özel kabinine 23 kurşun sıkıldı. Baz istasyonu kabininin kilitleri parçalanarak, sert bir cisimle de tahrip edildiği görüldü. 

Vodafone yetkilileri, "Baz istasyonu zaten okula 500 metre mesafede bir yere taşınacaktı. Kulenin vidalarını sökmüşler, rüzgarda kulenin devrilmesini istemişler. Kazmalarla her tarafını delik deşik etmişler. Bu yetmezmiş gibi her tarafını tahrip edip, kurşun yağmuruna tutmuşlar. 150 bin euro değerinde bir istasyon kullanılmaz hale gelmiş" dedi. 

Kızılkeçili Köyü Muhtarı Osman Akçay, "Birileri kasıtlı olarak baz istasyonu meselesini istismar ediyor. Her şey kanun çerçevesinde yapılıyor. Ama köy halkını yanlış bilgilerle dolduruyorlar. Sorumluların ortaya çıkartılmasını, bulunmasını istiyoruz" şeklinde konuştu. 

Daha önce köy halkı baz istasyonunun kaldırılması için çocuklarını okula göndermemiş ve yürüyüş yapmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 14:30:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?