6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

BBP açılıma ne diyor?

BBP'DEN, Büyük Birlik Partisi (BBP) MKYK Üyesi Ekrem Alfatlı, demokratik açılımın etnik bir açılım olarak görüldüğünü söyledi.

BBP MKYK Üyesi ve Genel Muhasip Yardımcısı Ekrem Alfatlı, partisinin Balıkesir teşkilatını ziyaret etti. BBP Balıkesir İl Başkanı Ferdi Karaaslan'ı ziyaret eden Ekrem Alfatlı, Balıkesir'de ne gibi çalışmalar yapabileceklerini konuştuklarını söyledi.

Parti binasında bir basın toplantısı düzenleyen Ekrem Alfatlı, Filipinler'deki depremde hayatlarını kaybedenlere taziyede bulunurken, buradaki mazlumlara yardım edilmesi gerektiğini ve bu yardımların da adaletli bir şekilde dağıtım yapılmasını istediklerini kaydetti. Bu tür afetlerin dünya tarafından sahiplenilmediğini belirten Alfatlı, Türkiye'de de genel ve yerel yönetimlerin yaşanabilecek doğal afetlerin en az hasar ile atlatılabilmesi için herhangi bir proje yapılmadığını ileri sürdü.

Demokratik açılım konusuna değinen BBP MKYK Üyesi Ekrem Alfatlı, "Demokratik açılım denen konu etnik bir açılım olarak görülmektedir. Biz bunu doğru olarak görmüyoruz. Büyük Birlik Partisi olarak 24 saat kesintisiz insan hakları, eğitim ve yaşama özgürlüğü, insanlarımızın temel haklarını savunuyoruz. Yalancı çoban hikayesine dönmeden yapılacak olanları proje olarak görmek istiyoruz. Milletimizin bölünmez bütünlüğü için 12 Eylül ve 28 Şubat darbecilerinin yargılanmasını ve darbe çağrıcılarının mutlak suretle cezalandırılması ve sivil bir anayasa ile adaletli bir proje içerisinde cezalandırılmalarını bekliyoruz. Terör örgütlerine prim veren kişilere kesinlikle karşıyız. Devletin dağdaki terör örgütlerini temizleme gücü olduğunu biliyoruz. Biz milletin toplumun ferahlığının sağlanması için 3 ayrı proje olan güvenlik, özgürlük ve ferah projeleri ile bir arada olcağız.

Bursa'da 14 Ekim'de Ermenistan, Türkiye karşılaşması var maalesef bu tür karşılaşmalar siyasi araç haline geldi. Azerbaycanlı kardeşlerimiz ile tek millet 2 devlet gibiyiz. Azerbaycan aleyhine bir projede yer almak istemiyoruz. Ermenistan ile ilgili tarihi ve ortak çalışmalar yapılabilir. Büyük Türk milleti şefkat elini uzatmıştır, zulüm görmüştür, ama, dünyaya sevgi ve barışı götürmüştür. IMF ile bir anlaşma yapılmasının doğru olmadığını düşünüyorum. Her 4 aileden 3'ünün bu dönemde fakirleştiğini görüyoruz. Elektriğe yüzde 9.8 zam gelmiştir. Petrol fiyatlarının inmesine rağmen Türkiye bu kaynağı en pahalıya alan yerdir. Sanayicimiz dışarıdaki firmalarla rekabet edememektedir. Güvenlik güçlerinin en iyi düzeyde olmasına rağmen uyuşturucu ortaokul öğrencilerinin düzeyine kadar inmiştir. Bunlar için sosyal projeler yapılması, somut çözümlerin getirilmesi gerekiyor" dedi.

Basın toplantısına MKYK Hasan Aras, Balıkesir İl Başkanı Ferdi Karaaslan, Merkez İlçe Başkanı Halil Metin Can İl Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Mete ile partililer katıldı.

   

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2009 Cumartesi 19:31:03
Güncelleme :3 Ekim 2009 Cumartesi 23:21:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?