6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

BBP lideri Yazıcıoğlu Balıkesir'de

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Ergenekon soruşturması ile ilgili değerlendirmesinde, "Eğer bir örgüt varsa bunun bir başı olması lazım, bir numarası kim? Ben de merak ediyorum" dedi.

Partisinin düzenlediği panele katılmak üzere Balıkesir'e gelen BBP Genel Başkanı ve Sivas milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, programdan önce çarşı merkezinde esnaf ziyaretlerinde bulundu. Balıkesir'in meşhur köftecisi Hisar Köftecisi'ne giren BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu, ekmek arası köfte yiyerek karnını doyurdu.

Vatandaşların sevgi gösterisinde bulunduğu Muhsin Yazıcıoğlu, İHA muhabirine Ergenekon soruşturmasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ergenekon soruşturması kapsamında son dalgada gözaltına alınan 37 kişi arasındaki eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin'in Gölbaşı'ndaki evinde bulunan kroki izlenerek yapılan kazıda çok sayıda el bombası ve mühimmat ele geçirildiği bilgisini İHA muhabirinden öğrenen Muhsin Yazıcıoğlu, bunun vahim bir durum olduğunu söyledi.

"BİR NUMARA KİM? BEN DE MERAK EDİYORUM"

Henüz soruşturma safhasındaki davayla ilgili geriden yorum yapmanın çok doğru bir şey olmadığını belirten BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bir anda birinin savcılık görevini üstlenmesi, birinin avukatlık görevini üstlenmesi, kimimizin de yargıç gibi davranması doğru bir şey değil. Demokratik hukuk kurallarının işlediği hiçbir ülkede bizde olanlar olmaz. Yani olay ne kadar vahim olursa olsun neticede yargı var, yargıya güveniyoruz. Yargının hızlı işleyip çabuk sonuç almasına çalışılır çünkü yarın telafi edilemeyecek bir suçlamayla kimseyi karşı karşıya bırakmamak lazım. Ama öbür tarafta da birilerinin mevkisi var, makamı var, şöhreti var, gücü var diye suç işlemişse muaf olmaması lazım. Yargı görevini en iyi şekilde yapmalıdır. Bu dava kesinlikle sulandırılmamalı, bu dava siyasete kurban edilmemeli, bu dava magazinleştirilmemeli. Bütün milletin beklentisi, bu konuların gerçekten şaibesiz bir şekilde bütün derinliğiyle soruşturulup sonuç alınmasıdır. Herkesin beklentisi bu, benim de beklentim bu. Şimdi delilleri bilmiyoruz, delillerin kişilerle ilişkisini bilmiyoruz ve bu deliller arasındaki irtibatın gücünü bilmiyoruz. Ama oturuyor yorum yapıyoruz, gazeteci yorum yapıyor, siyasetçi yorum yapıyor. Bir de alışkanlık haline geldi, hemen ikiye bölünüyorlar. Ve mutlaka birisi savunmak ihtiyacı duyuyor. Mesela biri hemen, 'çete' diyor öteki de, 'Cumhuriyet elden gidiyor' diyor. 'Cumhuriyet'in değerlerine karşı yapılmış bir hareket' diyor. Şimdi peki arkasından gerçekten suç çıkarsa Cumhuriyet suç işlemiş mi olacak? Gerçekten birileri aklanırsa o zaman hemen peşinen suçlamış olanlar nasıl telafi edecek bunları? Biz artık Türkiye'nin gerçekten bir hukuk devleti olmasını istiyoruz, gerçekten demokrasinin işlemesini istiyoruz, gerçekten temiz bir yönetim istiyoruz ve güven içinde yaşamak istiyoruz. Özgür kalmak istiyoruz. Hep beraber bu ülkenin nimetlerini adaletli bir şekilde paylaşmak istiyoruz, bütün sorun bu."

Ergenekon soruşturması kapsamında son dalgada gözaltına alınan 37 kişi arasındaki eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin'in Gölbaşı'ndaki evinde bulunan kroki izlenerek yapılan kazıda, çok sayıda el bombası ve mühimmat ele geçirilmesini de değerlendiren Yazıcıoğlu, "Durum çok vahim gözüküyor ama neticede yargıya bakacağız, ne diyecek, niçin konmuş, kiminle ilişkili? Bireysel bir tasarruf mu, örgütsel bir tasarruf mu onu mahkeme görecek tabii. Ama vahim gözüküyor. Çok vahim bir soruşturma.

Kapsamına baktığınızda o kadar girift, o kadar iç içe, o kadar karmaşık ki. Şimdi bu kadar karmaşık bir yapının nasıl sonuçlanacağını görmemiz lazım. Ama, bir örgüt varsa gerçekten o zaman bunun bir başı olması lazım. Bir numarası kim? Ben de merak ediyorum" dedi.

Balıkesir İl Başkanı Levent Uysal, Belediye Başkan Adayı Bülend Sağlam ve partililerin eşlik ettiği BBP Lideri Yazıcıoğlu'na, halk da sevgi gösterisinde bulundu. Ziyaretlerinin sonunda başka bir programa geçmek için özel makam aracına binen Muhsin Yazıcıoğlu, kendisinden harçlık isteyen bazı vatandaşlara para verdi. Yazıcıoğlu'nun Balıkesir'deki temasları devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 20:58:06
Güncelleme :9 Ocak 2009 Cuma 21:01:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?