3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Bebeklere karma aşı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, bebeklerde ilk defa yapılmaya başlanan karma aşı uygulaması Kaymakam Bekir Şahin Tütüncü'nün de katıldığı törenle başlatıldı. 

Sağlık Bakanlığı'nın bebekler için ithal ettiği beşli karma aşı uygulaması ilçede törenle başlatıldı. 1 Nolu Sağlık Ocağı'nda yapılan törene Kaymakam Bekir Şahin Tütüncü'nün yanı sıra, Sağlık Grup Başkanı Dr. Faruk Kendigelen, Sağlık Ocağı Tabibi Dr. Bülent İnce ve vatandaşlar katıldı. Beşli karma aşı hakkında bilgi veren Dr. Bülent İnce, "Beşli karma aşı yıllardan beri Avrupa ülkelerinde uygulanıyordu. Bizde ise varlıklı aileler eczanelerden satın alarak çocuklarına yaptırabiliyordu. Çünkü bir karma aşının piyasa değeri 46 YTL. Şimdi Sağlık Bakanlığı'nın ithal ettiği bu aşıyı tüm bebeklere ücretsiz vurmaya başladık. Artık fakir çocuklarına da bu aşı yapılacak. Beşli karma aşının içinde difteri, tetanos, çocuk felci, menenjit ve boğmaca aşıları bulunuyor. Bebeklere 2-4-6 ve 18 aylıkken birer olmak üzere 4 defa uygulayacağız. Bundan böyle çocuklarda daha önce 13 olan enjeksiyon sayısı da 9'a düşmüş oluyor. Yanı çocuklarımızın canı daha az yanacak" dedi. 

Törenin sonunda 2 aylık bir bebeğe ilk aşı Kaymakam Tütüncü'nün gözetiminde yapılırken, Tütüncü aşı için gelen bebekleri sevdi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2008 Pazartesi 14:08:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?