3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Beklenen kar geldi

BALIKESİR'DE KAR

Balıkesir'de günlerdir beklenen kar yağışı bugün nihayet gerçekleşti. Öğleden sonra başlayan kar akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybetti.

 

SOĞUK HAVA VE KAR UYARISI

Balıkesir Valiliğinde bölgede beklenen kar yağışının meydana getireceği olumsuzlukların giderilmesiyle ilgili bir toplantı yapıldı. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre Balıkesir ve çevresinde dün gece saatlerinden itibaren beklenen karla karışık yağmur ve kar yağışının bugün ve yarın yer yer etkili olacağı, poyraz fırtınası ile birlikte tipiye dönüşebileceği bildirildi. Beklenen poyraz fırtınasının saatte 60 ila 80 km. hızla eseceği kaydedildi. Fırtına ile birlikte etkili kar yağışı ve düşük sıcaklıkların (8-10 derece azalacak) neden olabileceği olumsuz şartların giderilmesi ile ilgili olarak Vali Vekili Hasan Hüseyin Can başkanlığında toplantı yapıldı. Toplantıya, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, İl Sağlık Müdürlüğü, Karayolları 141. Şube Şefliği, Orman Bölge Müdürlüğü, DSİ 25. Bölge Müdürlüğü, UEDAŞ, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Telekom, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü temsilcilerinin katıldığı bildirildi. Toplantıda, yağışlar başlamadan önce alınacak tedbirler ve koordinasyonun sağlanması ile ilgili konuların ele alındığı bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, "Karayolları tarafından oluşturulacak ekipler yağışlar başlamadan önce bilinen hassas noktalarda konuşlanmış olacaktır. Vatandaşların olumsuzluk yaşamamaları için zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları için gerekli uyarılar bugünden itibaren yapılacaktır. Kar yağışının meydana getireceği kapanmaları önlemek ve açmak için greyder, tuz sericiler ve çekiciler hassas noktalarda hazır bulundurulacaktır. Yolda yağışlar nedeniyle mahsur kalan vatandaşlar olduğunda kendilerine Kızılay tarafından yiyecek ulaştırılacaktır" denildi.

 

KRİZ MERKEZİ 24 SAAT AÇIK

Valiliğin açıklamasında yağışların meydana getireceği olumsuzlukların giderilmesi ile ilgili Balıkesir Valiliğinde, "Kriz Merkezi" oluşturulduğu, merkezin 24 saat esasına göre koordinasyon içerisinde çalışacağı bildirildi. Balıkesir Kriz Merkezi'ne gerekli hallerde 221 85 19 numaralı telefon hattından ulaşılabileceği açıklandı. Bu arada, öğleden sonra aniden bastıran kar yağışı en çok çocukları sevindirdi. Hemen tatil beklentisine giren öğrenciler kar yağışının akşam saatlerinde etkisini kaybetmesiyle hayal kırıklığına uğradı. Ancak, meteoroloji yetkilileri bölgedeki etkili kar yağışı, poyrazla birlikte tipi şeklinde görülebilecek kar yağışının da olabileceği olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşların tedbirli olmaları konusunda uyardı.

BALIKESİR'DE KAR
BALIKESİR'DE KAR
BALIKESİR'DE KAR
BALIKESİR'DE KAR
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2011 Salı 20:11:04
Güncelleme :9 Mart 2011 Çarşamba 00:48:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?