6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Belde halkı Başkan için ayaklandı

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Güre beldesinde, bağımsız olarak girdiği seçimlerde 6. kez seçilen Kamil Saka'nın makam aracının yakılmasına tepki gösteren belde halkı belediye önünde toplandı.

Edinilen bilgiye göre, dün gece 04:15 sıralarında İzmir dönüşünde şoför Erol Keskin'in park ettiği 10 KF 510 plakalı makam aracı kundaklanarak, ön ve arka kısmından yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen araç kullanılamaz hale geldi. Bu arada aynı hizada bulunan Tekin Mandıra'nın sahibi Ali Pekin'e ait olan jeep şeklindeki araç da yandı. Jandarma olayla ilgili araştırma başlatırken, Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, "Çok üzücü bir durum. Milli servet. Bunu yapan kişi ya da kişiler
yakalanıp en kısa sürede adli makamlara sevk edilecek. Güre halkına geçmiş olsun" diyerek ilk açıklamasını yaptı.

Olayı öğrenen belde halkı, öğlen saatlerinden itibaren belediye önünde toplanmaya başladı. Belediye Başkanı Kamil Saka'nın makam odası ise, geçmiş olsun ziyaretine gelenlerle doldu. Yakılan makam otosunun kendi malları olduğunu söyleyen öfkeli kalabalık, "Güre'ye kalkan eller kırılsın", "Güre'de kundakçı istemiyoruz", "Kundakçılar bulunsun, hesap sorulsun" şeklinde sloganlar attı.

Kalabalığı yatıştırmak için belediye önüne çıkan Saka, "Bugüne kadar beldemizde hiç olmayan bir olay gerçekleşti. Bu olay hepimizi en derin duygularla yaraladı. Ama Gürelilerin her türlü olay karşısında, sükunetle yargının gerekeni yapmasını bekleyeceğine olan inancım tamdır. Bu konuda herkese en az kendim kadar güveniyorum. Bizim bir tek inancımız vardır, o da demokrasidir. Demokrasi içerisinde hukuk kuralları işlemek suretiyle, var ise failler mutlaka bulunacak ve gerekli cezayı çekeceklerdir.

Yapılan hareket hepimizin malına karşı yapılmış bir harekettir. Güre'nin malı olan bu aracın kullanım dışı bırakılması Güre için hiç de önemli değildir. Yarın sabah çok daha iyisini ve yenisini Güre alacak güce sahiptir. Güre halkı bunu hiçbir zaman göz ardı etmeden yoluna devam edecektir. Bu tür yasa, vicdan ve hukuk dışı hareketler bizi yolumuzdan çevirmeye yetmeyecektir. Bizler rant çevrelerine karşı halkımızın hakkını korumak için buradayız. Bu doğrultuda çalışmalarımız yarın daha güçlü bir şekilde devam edecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ben ve meclisimizde çalışan arkadaşlarım, yarın daha adaletli bir şekilde Güre için hizmete devam edeceğiz. Gösterdiğiniz ve göstereceğiniz duyarlılıktan dolayı şimdiden teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Başkan Kamil Saka'nın konuşmasının ardından öfkeli kalabalık olaysızca belediye önünden ayrıldı. Yanan her iki araç ise, incelenmek üzere teknik servise götürüldü.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 10:26:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?