7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Belediye Başkanı Aynur adliyede

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk Belediyesi'ne polis tarafından düzenlenen operasyonda, CHP'li Belediye Başkanı İsmail Aynur ile birlikte 12 kişi gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

Operasyonun, belediyedeki ihalelere fesat karıştırmak suretiyle yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla gerçekleştirildiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, Balıkesir Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü'ne bağlı çok sayıda ekip, bu sabah erken saatlerde Altınoluk Belediyesi'ne ani bir operasyon düzenledi.

İlk etapta Belediye Başkanı İsmail Aynur ile birlikte belediyede görevli ve dışarıdan toplam 5 kişinin gözaltına alınırken, ardından gözaltı sayısı 12'ye yükseldi. Jandarmanın da destek verdiği operasyonun sürdüğü öğrenildi. Belediyedeki çok sayıda bilgi ve belgeye polis tarafından el konulduğu, gözaltına alınan şahısların ev ve iş yerlerinde de arama yapıldığı bildirildi.

Gözaltındaki 12 kişi, polis tarafından Edremit Adliyesi'ne sevk edildi. Belediye Başkanı İsmail Aynur, İHA muhabirinin, "Gözaltına alınma durumunuz söz konusu mu?" sorusuna, "Konu ifadedir. Savcılar bilir" dedi. Sakin tavırlarıyla dikkat çeken Aynur ve beraberindeki 11 kişinin adliyedeki sorgulamaları sürüyor.

Altınoluk Belediyesi'nde bulunan personel ise başkan İsmail Aynur'un gözaltına alınmadığını iddia ederek, "Başkanımızın belediyenin bir traktör ihalesiyle ilgili ifadesi alınacak. Başkanımız kendi imkanları ile adliyeye ifade vermek için gitti. Bir operasyon ya da gözaltı söz konusu değil" dedi.

Geçen hafta da yine KOM ekipleri tarafından Edremit'in Zeytinli Belediyesi'ne yönelik bir operasyon düzenlenmiş, 26 kişinin gözaltına alındığı "yolsuzluk" operasyonunda CHP'li Zeytinli Belediye Başkanı Şadan Aytaç ile birlikte toplam 7 kişi tutuklanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 14:01:54
Güncelleme :3 Şubat 2009 Salı 14:04:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?