3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Belediye çöp toplama timi kurdu

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Körfez Belediyeler Birliği ortak katı atık projesi hazırlatırken, Burhaniye Belediyesi de çöp toplamak için tim kurdu. 

Çoğunluğu köylü bayanlardan oluşan 10 kişilik tim çöplüğün yakınında bulunan Cumhuriyet Mahallesi ile Şarköy köyü çevresinde çalışmalarına başladı. Körfez Belediyeler Birliği üyesi bulunan 15 belediyenin katı atıklarına çözüm bulmak için proje üretirken ilçede temizlik seferberliği sürüyor. Belediye Temizlik İşleri Müdür Vekili Nadir Karayaz'ın oluşturduğu 10 kişilik tim, zeytinliklerde yollarda poşet ve kağıt avına çıktı. Daha temiz bir çevre için çalışma başlatan belediye eski çöplüğün üzerini örterek üzerine bacalar dikerken, toplanan çöpler de ayrıştırılmaya başlandı. 

Çöplerin vahşi depolama yöntemi ile depolandığını belirten Karayaz, "Cumhuriyet Mahallesi yakınındaki çöplükten rüzgarda uçuşan poşetler çere kirliliğine neden oluyor. Bunun için oluşturduğumuz 10 kişilik poşet toplama timi ile ayda bir çevre temizliği yapıyoruz. Toplanan poşetleri de imha ediyoruz. Çöplüğün üzerini örterek bacalar yerleştirdik. Bu alanlara ağaç dikeceğiz. " dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2008 Perşembe 13:36:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?