6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Belediye heyeti Almanya'da

Balıkesir Belediyesi, bir süre önce imzalanan protokol ile kardeşlik ilişkisi kurduğu Almanya'daki Schwaebisch Hall belediyesine bir ziyaret gerçekleştirdi. Alman Belediye Başkanı Hermann- Josef Pelgrim'in resmi davetlisi olarak, Schwaebisch Hall şehrine giden Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok ve Belediye Meclis Üyeleri ziyaretin son derece olumlu geçtiğini bildirdi.

Balıkesir Belediyesi heyeti, Schwaebisch Hall'ün, "Pasta ve Çeºme Festivali" ºenliklerine katıldı. Almanya'daki Balıkesirliler Kültür ve Dayanışma Derneği yöneticilerinin de katıldığı etkinlikler renkli geçti. Balıkesir Belediyesi heyetinde Başkan Ok ve eşi ile birlikte Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Özenç, Belediye Meclis Üyeleri İlyas Güneş, Niyazi Tunç, Yusuf Hocaoğlu, Hazım Köse ve Adil Uz da eşleriyle birlikte yer aldı. Türk heyeti onuruna verilen tanışma yemeğinin ardından resmi temaslarda bulunuldu.

Her yıl Pfingsten dini bayramı döneminde yapılan geleneksel kutlamalarda konuk Türk heyeti, tuzun yer altından çıkarılışının sembolize edildiği gösterileri ilgiyle izledikten sonra şehirdeki bazı önemli tarihi ve turistik yerleri de ziyaret etti. Görüşmeler esnasında iki kardeş şehir arasında yürütülen ekonomik çalışmalar kapsamında Leonardo Da Vinci Katık Atık Eğitim Projesi ile ilgili görüş alışverişinde bulunulduğu, dostluk ve samimiyet ortamında gerçekleşen görüşmelerde, eğitim, kültür, sanat, ticaret ve şehir planlaması konularında ilişkilerin daha da geliştirilmesi kararı alındığı bildirildi.

Almanya'daki kardeş belediyede gerçekleşen ziyaret sırasındaki etkinliklerde, Balıkesir'in yanı sıra diğer kardeş şehir temsilcileri olan Fransa, İngiltere, Polonya ve Almanya'nın Mecklenburg-Vorpommern Eyaleti Neustrelitz Belediyesi'nin de yer aldığı belirtildi. Schwaebisch Hall Belediye Başkanı Hermann- Josef Pelgrim'in de önümüzdeki aylarda katı atık projesinin son durumu hakkında bilgi almak amacı ile Balıkesir'e ziyarette bulunacağı bildirildi. Balıkesir ve Stadt Schwabisch Hall belediyeleri, 2 Kasım 2006 tarihinde karşılıklı olarak imzalanan protokol ile kardeş şehir olmuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 14:15:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?